Važan pregled
61

Danas je Svjetski dan zdravlja, iskoristite priliku da besplatno provjerite svoj sluh

Sluh je nešto što se treba, s vremena na vrijeme, provjeriti
Sluh je nešto što se treba, s vremena na vrijeme, provjeriti
Svjetski dan zdravlja, 7. april, idealna je prilika da pažnju usmjerite na svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice.

Neuroth, specijalista za sluh i slušne aparate sa tradicijom dugom 115 godina, poziva vas da danas pažnju usmjerite na zdravlje sluha.

Čujete li dobro kao nekada? Razumijete li svoje sagovornike? Da li vam se često čini da pričaju nerazgovijetno? Svako od nas ima nekog u porodici ko je oslabljenog sluha; nekima su to nana i dedo, roditelji ili dijete. Kakav je sluh vaših ukućana?

Ne odlažite test sluha

Problemi sa sluhom su među najčešćim problemima sa kojima se ljudi susreću. Nagluhost nastaje i starenjem - sa godinama slabi čulo sluha. To utječe na kvalitet života, održanje životne vitalnosti, aktivne svakodnevnice i socijalnih kontakata. Oštećenje sluha dovodi do lošijeg razumijevanja riječi i rečenica, te otežanog sporazumijevanja - u porodici, na poslu, u trgovini, svuda.

Ne ignorišite simptome oslabljenog sluha i ne odlažite test sluha i posjetu audiologu. Istraživanja pokazuju da u prosjeku protekne čak 7 godina od trenutka kada osoba primjeti da ne čuje dobro, pa do momenta kada zatraži pomoć stručnih lica. Tokom tih dugih 7 godina kvalitet života je narušen, komunikacija otežana, i sluh se nepovratno gubi. Važno je na vrijeme otkriti da li postoji oštećenje sluha i u kojoj mjeri. Slušni aparati mogu zaustaviti dalji pad sluha i pomoći da osoba ponovo dobro čuje.

Da li ste već testirali svoj sluh?

Ako vi ili vaš bližnji imate osjećaj da više ne čujete dobro, test sluha će vam pružiti dobar uvid u stanje vašeg sluha. U Neuroth slušnim centrima u Mostaru i Banjoj Luci svi zainteresovani mogu besplatno provjeriti svoj sluh.

Austrijski standard i procedura testiranja sluha
Austrijski standard i procedura testiranja sluha

U Neurothu se kao dio složene procedure besplatnog testiranja sluha uz tonsku audiomeriju radi i govorna audiometrija u slobodnom polju, što je jedinstvena usluga u ovoj regiji. Testiranje obavljaju profesionalni akustičari, u posebno dizajniranim zvučno-izolovanim kabinama, na audiometrima posljednje generacije. Nakon testiranja, slušni aparati, individualno prilagođeni za uho korisnika, daju se na besplatno probno nošenje do 14 dana, uz stalnu podršku akustičara u periodu nošenja i privikavanja.

Termin se zakazuje telefonom 051 965-630 ili 036 397-218, ili na stranici www.neuroth.com

Slušni aparati iz Neurotha – vaši saveznici za bolji sluh
Slušni aparati iz Neurotha – vaši saveznici za bolji sluh

Dobar sluh ne bi trebao biti pitanje cijene niti estetike. Stoga Neuroth u ponudi ima različite modele slušnih aparata svih cjenovnih kategorija - za svaki džep, i toliko malene da su na uhu gotovo nevidljivi. Jedino što sagovornici odmah primjete je vaš bolji sluh! Fleksibilini uslovi kupovine uz obročnu otplatu do 48 mjesečnih rata, bez kamate, čine ih doista svima dostupnim.

O Neurothu u BIH

Neuroth je austrijska porodična kompanija i jedna od vodećih u Evropi na polju sluha i slušnih aparata. Neuroth Group zapošljava oko 1.200 uposlenika i ima preko 260 slušnih centara širom Evrope. Nakon otvorenja prvog slušnog centra u julu 2022. u Banjoj Luci, u Mostaru je u martu 2023. otvoren 2. slušni centar Neurotha u BIH.

Otvaranje Neuroth slušnog centra u Mostaru
Otvaranje Neuroth slušnog centra u Mostaru

Ekspanzija Neurotha u Bosni i Hercegovini dodatno je osnažena akvizicijom porodične tvrtke Slušni centar Plus - drugom, po veličini, slušnom tvrtkom na tržištu BIH. Neuroth je prepoznao porodicu Arnautović i tvrtku Slušni centar Plus kao kvalitetnog partnera za dalji, dinamičan rast na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Sa četiri slušna centra - u Sarajevu, Brčkom, Tuzli i Mostaru, ova akvizicija ciljano je odabrana radi stručnosti uposlenika i visokih standarda pružanja usluge, a potpuna integracija u Neuroth, uz zadržavanje postojećeg kadra, planirana je u narednih 12 mjeseci.