{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crveno vino usporava starenje ljudskog organizima

S
5.2.2010. u 20:20
0
4
Crveno vino usporava starenje ljudskog organizima
0
Crveno vino usporava starenje ljudskog organizima
Nova studija napravljena u Velikoj Britaniji otkriva da crveno vino može usporiti proces starenja organizma, ali ako biste željeli da izbrišete baš sve bore sa lica, za to bi trebali popiti dnevno 100 boca vina.
Naučnici su otkrili da hemikalija resveratrol, koja se nalazi u crvenom vinu ima mogućnost da uništi loše ćelije koje doprinose bržem starenju.

Međutim, kad je alkohol u pitanju opreza nikad nije dosta. Preveliko konzumiranje može ozbiljno narušiti čovjekovo zdravlje i izazvati njegovu smrt.

Istraživači sa Univerziteta Gothenberg u Švedskoj ispitivali su ovu hemikaliju kako bi utvrdili kako ona zapravo usporava proces starenja. U centru istraživanja je bio kvasac u kojem su pronađene neke ćelije koje uništavaju loše proteine.

"Resveratrol koji smo pronašli u crnom vinu ima sposobnost da kontroliše proces starenja. Ukoliko ljudi očekuju da će im nekim čudom sve bore nestati sa lica, onda bi morali da konzumiraju velike količine crvenog vina", rekao je prof. Thomas Nystrom, a prenosi Express.

Rezultati ovog istraživanja su veoma važni u izučavanju bolesti koje su povezane sa starenjem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: