Zdravlje
51

Promo / Bosna Sunce Osiguranje nagrađuje u kampanji "Živi zdravije i sigurnije"

Već mjesec dana traje kampanja Bosna Sunce Osiguranja pod sloganom "Živi zdravije i sigurnije". Jedini cilj ove kampanje bio je da podstaknu ljude na brigu o zdravlju, i da ih nauči da kvalitetan sistematski pregled bude broj jedan na listi prioriteta.

Bosna Sunce Osiguranje pokrenulo je krajem prošle godine kampanju kojom promoviše zdravlje, pod sloganom "Živi zdravije i sigurnije uz Bosna Sunce Osiguranje i Polikliniku Sunce Agram".

Pisali smo o policama dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, o imponzantnim statističkim podacima koji dolaze iz poliklinike Sunce Agram, o važnosti otkrivanja kancerogenih oboljenja, ukazivali smo i na sve učestalije pojave da se ljudi osjećaju apsolutno zdravi, da nemaju niti jedan simptom koji bi ukazivao na određene zdravstvene tegobe a nakon urađenog sistematskog pregleda otkriju niz različitih bolesti.

Stručnjaci poliklinike, prim.dr. Nina Jurić i prim.dr. Naida Zjajo su u svojim tekstovima, više nego korisno govorile o svemu navedenom.

Program Bosna Sunce dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja usmjeren je na kvalitetnu dijagnostiku prevenciju i rano otkrivanje bolesti, što je bitan preduvjet uspješnog liječenja.

BSO je svoj program dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja predstavio 2007. godine, a do danas ima preko 30 hiljada osiguranika. Posebnost Bosna Sunce osiguranja je u tome što pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga osigurava u vlastitoj Poliklinici Sunce - Agram.

Uz zaključenu višegodišnju policu DZO-a (minimalno 3 godine) koja korisnicima omogućava sistematski pregled, dobijate i GRATIS osiguranje od nastanka 12 teških bolesti, sa pokrićem od 5.000,00 KM do 10.000,00 KM. Osiguranik može biti svaka zdrava osoba dobi od 14 do 60 godina.

Pod teškim bolestima se podrazumijeva:

  1. Maligni tumor;
  2. Moždani udar;
  3. Infarkt miokarda;
  4. Transplantacija organa;
  5. Koma;
  6. Embolija pluća;
  7. Bakterijski meningitis;
  8. Encefalitis;
  9. Otkazivanje rada bubrega;
  10. Benigni tumori mozga;
  11. Kronično oboljenje jetre;
  12. Kronično oboljenje pluća.

Osim izuzetno kvalitetnih tekstova i intervjua koje su u ovih mjesec dana pripremali iz BSO, u sklopu iste kampanje, objavili smo i dvije ankete čije rezultate prenosimo u cijelosti.

Nažalost poražavajuća je činjenica da više od 50 posto anketiranih čitalaca ne obavlja redovne sistematske preglede, te da više od 40 posto učesnika ankete ne vodi računa o svom zdravlju.

Upravo zbog toga, BSO nagrađuje pet osoba sa policom dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja. Prvih pet čitatelja koji pošalju svoje lične podatke (ime i prezime, broj telefona) na mail: [email protected] osvojit će ovu vrijednu nagradu.

Ova polica obuhvata kompletan sistematski pregled u poliklinici Sunce-Agram što čini 7 različitih ljekarskih pregleda i laboratorijska testiranja, te dodatnih 60% na indicirane preglede na sistematskom pregledu.

"Pokreni se jer vrijeme je. Samo zdrav možeš sve", poručuju iz Bosna Sunce Osiguranja i Poliklinike Sunce Agram.