Zdravlje
14

Bivša skakačica s motkom je zbog ovih fotografija hit na Instagramu

Klix.ba
Australka Amanda Bisk nekada je bila veoma uspješna skakačica s motkom, a umijeće tog sporta donijelo joj je veliku popularnost na Instagramu gdje Amanda ima skoro 100.000 pratitelja.

Ogroman broj fanova Amanda je stekla zahvaljujući fotografijama koje postavlja, a koje prikazuju koliko je njeno tijelo fleksibilno.

Australka se svakodnevno fotografira u zanimljivim pozama i uglavnom na mjestima u prirodi što doprinosi popularnosti njenih fotografija.

Bivša spotistkinja morala je naporno raditi da bi održala dobru formu. Naime, prije tri godine, na vrhuncu karijere dijagnosticiran joj je hronični zamor zbog čega je propustila da predstavlja svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Tada se okrenula Instagramu bi dobila ideju kako da održi formu i otkrila je jogu, a to je u tim trenucima jedino mogla vježbati zbog njenog stanja.

Kako joj se zdravlje popravljalo tako je postajala sve bolja u izvođenju joge, ali i objavljivanju fotografija na Instagramu.

Njen profil privukao je pažnju, samo osoba koje vode računa o zdravlju i izgledu, nego i sportskih profesionalaca i proizvođača sportske odjeće.

"Kada počinjete nešto novo, obično na početku ne krene dobro, zato radite male korake", kaže Amanda koja je stekla veliku popularnost i sačuvala dobar izgled zahvaljujući jogi.