Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pocetak teksta: \"Aspirin i drugi lijekovi koje svi imamo u kucnim apotekama mogu sprijeciti sirenje tumora...\" Samo da mi neko pojasni, jel\' samo \"ASPIRIN\" taj koji sprijecava rast tumora ili su i drugi lijekovi koje imamo u kucnim apotekama (naravno u kucnoj apoteci mogu imati i lijek izdat na ljekarski recept)
Acetilsalicilna kiselina, poznatija kao aspirin, ne moze ni uzrokovati ni sprijeciti rak. Ovo za suzavanje krvnih sudova prava je glupost jer osnovno svojstvo aspirina je to da razredjuje krv i time prakticno omogucava njeno lakse proticanje kroz krvne sudove zbog cega ga ne smiju uzimati npr. hemofilicari (kao ni ibuprofen, itd.) ali se zato preporucuje u prevenciji mozdanih udara. Dakle ako imate istorijat mozdanih udara u porodici i preko 55 godina starosti posavjetujte se sa svojim porodicnim ljekarom o terapiji aspirinom, npr. 100 mg dnevno. Nema na cemu.
aspirin i ostali antipiretici ubrzavaju proces diobe celija
Acetilsalicilna kiselina je glavni sastav Aspirina koji je zastitno ime njemackog Bayera.Andol je Plive, kao i nas Bospirin,Imaju isti sastav samo se malo razlikuju u jer svi oni dodaju svoje aditive, koligense i ostale tvari, ali u konacnici to su isti lijekovi.
a je l\' isto djeluje i Bospirin? Hvala
salijevanje strava lijeci nesanicu i rastjeruje kosmare i fobije. Molekula rakije daje 1mg nade i pospjesuje lucenje hormona srece.
Benzen je kancerogen, ali se nalazi u veoma mnogo spojeva. Čak i poznati lijek Aspirin u sebi sadrži benzensku jezgru. Molekulska formula benzena je C6H6, a izvori su katran kamenog ugljena, nafta. Wikipedia.org
Hahahaha koja glupost, ovo je cista propaganda. Zar nije prije par godina bila prica da je bas ASPIRIN se pokazao kao kancerogen? Nidje veze!