Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
plastični paradajz i argentinsko meso. nema se love za zdravu hranu a mrsko nam bašte okopavat.
Salame,hrenovke,kobasice,razni keksovi,preradzena mesa sudzuke,kecapi,majoneze etc.. Sve su to namirnice visokog rizika i nastojte sto manje da jedete navedeno.
E476 Koristi za smanjenje udjela masti u namirnicama, pa se proizvođači čokolade mogu njime koristiti kao zamjenom za skuplji kakao maslac. U istraživanjima primjenom velikih doza ustanovljena povećanja jetre i bubrega u životinja. Može da uzrokuje propusnost crijevne stijenke, i izazove crijevne bolesti i alergije. Prihvatljivi dnevni unos djeca dosegnu već konzumiranjem 100 g čokolade. Izbjegavati!
I onda prodaju npr. TOPS sa halal certifikatom!?
@Hana28 Misli se pojednostavljeno na poremećaje funkcije bubrega i jetre, mislim da je suština jasna i ne znam šta želiš postići ovim? To ljuta što voliš biskvit?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)