Ko ne traži, neće ni dobiti
2
Zašto žene imaju manje plaće od muškaraca?
Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije mi jasno zasto se sada poteze pitanje placanja, zasto se ne poteze pitanje efikasnosti. treba dici paket od 25 KG , jao kolega mozete li pomoci kako cu ja to dici pa ja sam dama. Odgovor je sadrzan u prethodnoj recenici. Nisam sovinista i nisam protiv jednakosti, bilo da se radi o zenama ili muskarcima svi imaju jednoga oca i jednu majku. Sto se posla tice tu muskarci uvijek vise rade, zene zele ravnopravnost i jednak udjel u sefovskim mjestima ali ne i odgovornost podjednako uvijek se vade na to "pa ja sam zensko" ili " prvi mi je put". Samim time ne treba postavljati glupa pitanja bolje bi bilo da je analiza opsirnija i temeljitija. Kada su Anstajna pitali za ogranicenost on je odgovorio : "samo su ljudska glupost i svemir ograniceni .... iako za ovo drugo nisam siguran. Dakle, drage dame posao u ruke a ne samo prica, prica, prica i prica.
Lovely.......... Djevojcice moja draga sve ste se vi kao nesto skolovala i specijalizirale za neke tamo pozive i hocete ravnopravnost....... Pa pola vas zena djevojaka ili.......ne zna promijeniti gumu na automobilu......ili nesto slicno.....Mojne da slomijem nokat ili ne dao Bog da se umastim,ode mi frizura.......Prica ti je na pravom mijestu cuj skolovana i hoce ista primanja kao i ja...... Usmjerenje je u spavacu sobu i onda...........
Najjače mi je kad počnete sa komentarima, lopatu u ruke, rudnik itd itd itd....otprilike 99% muškaraca koje znam isto tako "ganjaju" samo kancelarijske poslove, a da im spomeneš neki fizički bilo bi kako se usuđuješ, i uostalom zašto to ja moram kopati da bi dokazala svoju ravnopravnost ako sam se kvalifikovala, završila školu i imam usmjerenje za neki drugi posao. Dakle za taj posao za koji sam se školovala tražim da imam istu platu kao i moj kolega. Kraj priče.
Zivim i radim u inostranstvu...u mojoj firmi nema razlike i podjele medju polovima a ni licnom dohotku- svima nam je da max . odradimo pa smo tako i placeni.Ja ne spadam u grupu feministkinja ali sam za to da podjednak doprinos na poslu i isto tako u kuci je fer i neophodan da bi zivot imao podjednaki smisao za zene i muskarce !
Malo zaviris u svijet, vidis da zene mnoge poslove rade.... http://www.20min.ch/schweiz/mittelland/story/20-Jaehrige-faellt-neun-Meter-tief-in-Schacht-19215074
Evo u mojoj firmi zenska osoba radi isti posao kao i ja....... Ima dva puta vecu platu od mene tako da neke svtari padaju u vodu,po tom pitanju. I da stvarno bih volio da vidim vise zenskih osoba u rudniku ili komunalnim preduzecima pa onda neka se jave i nesto kazu. Najlakse je ravnopravnost traziti kada je posao vezan za kancelariju ili nesto slicno. Lopatu,sjekiru u ruke ili vrecu brasna na ledja pa onda neka.....
Zato sto od 8 radnih sati 7,5 pricaju na telefon kako ima je dijete zatrazilo tutu, a ono pola sata pricaja o indijskim, turskim i spanskim serijama. a kreativnost i ambicioznost ih interesuje ko lanski snijeg..
Zavisi, posao i destinacija. Nije svugdje isto, i ne bas da svugdje zene imaju manju placu.
ma jel moguce da pisete ovakve gluposti ? ovde nemaju platu ni muskarci ni zene, pravo pitanje je zasto samo politicari i njihove porodice imaju pravo na zivot i jel im jedini vid zabave bacanje kostiju medju narod ? zene - muskarci, muslimani-srbi-hrvati-ostali, ops je*o ostale oni ce doc na rade kad se ovi glavni fino pokolju, netrpeljivost izmedju gradova, opstina, ulica, radnih kolega, komsija, svi su otisli na sto hiljada strana, ubili su ljubav, brak, postovanje, cast sve ono sto je vrijedilo, nek imamo punu drzavu ped*ra kako muskih tako i zenskih, boli vas ku*ac evropejci ste...
Tesko mi je priznati,a ipak neke stvari muskarci bolje rade od zena i samo oni mogu napraviti ono sto ni jedna zena ne moze.
Goood gooood
@okice ja svaki dan mijenjam nick, sta mi prvo padne na pamet. tvoje komentare nisam citao, ne znam ko si, kakva si, dokle si. niti me se plaho tice, pravo da ti kazem. svako ima svoje, samo to njegovo nekada treba malo usmjeriti na pravi put, eto ja sam se potrudio koliko sam mogao, nisam vjest sa rijecima. moji komentari na aniston clanku su samo mali doprinos borbi protiv turbo folka, to s tobom nema ama bas nikakve veze.
@okice ...znaš kako...ima "mlado vino", ima "zrelo vino"...pa, ko šta voli :)...samo, kad je u duši prazno, uzalud ambalaža, kakvo god vino bilo...
@commi , ma briga mene za njihove primjedbice , to su ti ovi sto svaki dan mjenjaju nik nejm ..ja nisam dvolicna pisem sto mislim kome se svidja ok kome ne njegov problem .. I svakako nisam debelguza sa slaufovima , al da bi volila da mi je ,, dvaest" bi al samo na kratko .
@opala ...sve ok...razumni smo, lako je sa takvima... @matrix ..i ja sam pristojan u komunikaciji...pa opsujem, čisto zbog efekta i kontrasta...yebbemli ga, šta ćemo sad ? :)
U Bosni su se uvijek pojedina slova izostavljala bilo kad govoris ili pises svejedno..@ Matrix , gdje si ti vidio da ja glumim finocu ?