PROMO
32

Zamislite nezaboravan doček 2020. godine na Siciliji

Ukoliko ste još uvijek niste odlučili gdje dočekati Novu godinu, a želite poseban doživljaj, onda je magična Sicilija pravo mjesto za Vas.

Po prvi put direktnim charter letom iz Sarajeva, turistička agencija Centrotours, organizuje jedinstven doček Nove godine na Siciliji. Blaga klima, praznična atmosfera, ljubazni domaćini i mnoštvo zabave i koncerata na ulicama učinit će ovo putovanje nezaboravnim.

"Kad vidite Siciliju, vidjeli ste cijeli svijet" – uzrečica je to kojom bi vam mnogi Talijani pokušali opisati ljepote ovog ostrva. Nepregledne obale, uske ulice, planine i vulkani, vinogradi i polja žita, maslinici i plantaže agruma, brojni kulturni spomenici, zanimljiva prošlost i stanovnici, te ukusna jela i odlično vino – samo su neke od vrlina ovog otoka.

Veći gradovi Sicilije, kao i cijela Italija, su dinamični i puni različitih dešavanja tokom decembra i za vrijeme dočeka Nove godine ili kako oni zovu Il Capodanno. Gradske Uprave organizuju javne dočeke Nove godine, najčešće na javnim trgovima i uz poznate osobe. Gosti iz BiH uživat će u dočeku nove godine na trgu Piazza Duomo glavnom trgu u Cataniji. Uživajte u muzici, novogodišnjoj trpezi, i vatrometu dok odbrojavate vrijeme do Nove godine i novih početaka.

A gdje su bi bilo bolje početi 2020. godinu već na tajnovitoj i mističnoj Siciliji. Ostrvu čudesne prirode i zdrave mediteranske klime. Gradovi s "ličnim pečatom" i živopisna sela. Burna historija i bogata kulturna baština.

Iako je putovanje u znaku dočeka nove 2020. godine, putnici će imati priliku posjetiti neke od najznačajnijih kulturno historijskih znamenitosti ali i nezaobilazni aktivni vulkan Etna. Iako je zima očekuje vas umjerena klima, a oni najhrabriji mogu učestvovati u zajedničkom prvom plivanju u novoj godini na očekivanoj temperaturi od 10 – 15 stepeni.

Na ovom putovanju iskoristite priliku i posjetite Taorminu i Savocu, živopisna mjestašca koja su inspirisala Francisa Forda Coppolu gdje da snimi kultnu triologiju "Kum" i posjetite baroknu Katanju u nezaboravnom obilasku grada, i na kraju obiđite Arhimedovu Siracuzu u kojoj se kriju tajne antičkih Grka i odmorite se u prekrasnom Notu, vjerovatno najljepšem gradiću na ostrvu.

Do ovog apsolutno posebnog dijela Italije s Centrotoursom možete direktnim charter letom u periodu od 30.12.2019 do 03.01.2020. godine već od 849 KM. Pred vama je nezaboravno putovanje na ostrvo koje je stvoreno za svakoga.

Želite na ovaj način doživjeti Siciliju i dočekati Novu godinu sa turistima i građanima Sicilije? Pogledajte program putovanja Centrotoursa OVDJE.