Privatni život
9

Vladimir Putin je noćna ptica, doručkuje u podne, a nakon toga pliva i vježba u teretani

Klix.ba
Vladimir Putin
Vladimir Putin
Autor knjige "Krhka imperija: Kako se Rusija zaljubila u Vladimira Putina" Ben Judah tri godine je istraživao i analizirao lidera Rusije i jednog od najmoćnijih ljudi na planete. Otkriva da je Putin noćna ptica i da doručkuje tek popodne.

Prema Newsweeku, Putin obično pojedene omlet ili veliku zdjelu kaše sa jajima prepelice i sirom sa strane. Ovi sastojci redovno stižu sa imanja ruskog patrijarha Kirila, vjerskog lidera Rusije. Nakon doručka, Putin obično pije kafu.

Judah u svojoj knjizi piše da Putin nakon toga ide na dvosatno plivanje tokom kojeg razmišlja o državničkim pitanjima Rusije. Vježbanje završava dizanjem tegova u teretani. Ujutro voli biti sama, a prema informacijama do kojih je Judah došao veoma je konzervativan i teško mijenja svoje navike.

Na radno mjesto dolazi popodne i prvo čita dnevne izvještaje. Umjesto računara i modernih tehnologija, Putin preferira urednu papirologiju, telefonske razgovore i knjige. Najviše voli kada svi odu na spavanje, jer tada može na miru razmišljati.

Kada je riječ o putovanjima gdje god odsjedne, sve mora bii promijenjeno prije njegove upotrebe. Na putovanjima ne jede mliječne proizvode, a alkohol konzumira samo na zvaničnim prijemima. Također, nikada ne uzima hranu koju prethodno nisu odobrili stručnjaci iz Kremlja.

Mnogo voli životinje, a vlasnik je tri psa. Trudi se vikendom biti slobodan kako bi se mogao posvetiti časovima engleskog jezika. Ponekad nedjeljom ide u crkvu na ispovjedanje.

Independent piše da najviše voli vrijeme provoditi na svom imanju blizu Crnog mora ili u svojoj rezidenciji Novo-Ogaryovo koja je 25 km udaljena od Moskve.