|

Više štede porodice u kojima žene kontrolišu budžet

Više štede porodice u kojima žene kontrolišu budžet
0
Klix.ba
2.1.2013. u 08:35
14
komentara
0

dijeljenja
Više štede porodice u kojima žene kontrolišu budžet
Čak 51 posto žena je reklo da imaju potpunu kontrolu nad porodičnim novcem. U poređenju s tim, samo 36 posto muškaraca je izjavilo isto.
Međutim, 58 posto muškaraca je reklo da je apsolutno samouvjereno i sigurno u svoju sposobnost regulisanja novca i potrošnje u zadatim granicama i mogućnostima, dok je isto reklo i 56 posto žena.

Čak trećina odraslih osoba ne planira sebi postaviti neki ustaljeni budžet kojeg će se pridržavati.

Jane Symonds iz britanske organizacije Money Advice Service, koja je radila ovo istraživanje, je rekla: "U vrijeme ekonomske krize mnogim ljudima ne preostaje mnogo novca nakon što plate račune".

Drugo istraživanje je pokazalo da žene kontrolišu porodični budžet u većini domaćinstava u kojima su parovi mlađi od 45 godina. Mnogi eksperti predviđaju da će žene do 2020. godine u potpunosti kontrolisati dugoročne finansijske odluke, kao što je kupovina nekretnina, u većini domaćinstava.

Ovo istraživanje je pokazalo i da 91 posto porodica u kojima žene kontrolišu dugoročne finansijske planove ima i određene ušteđevine, dok je isto važilo za 82 posto porodica u kojima te planove kontrolišu muškarci.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...