lifestyle
36

Vikendice iz snova koje pružaju idealan odmor pored mora ili u predivnoj prirodi

Klix.ba
Vikendica nedaleko od Sarajeva
Nakon naporne radne sedmice svi maštaju o odlasku izvan grada na neko mirno mjesto gdje će se opustiti i uživati. Za ispunjenje tog sna potrebno je nešto novca i idealna kuća pored mora ili negdje u prirodi koja će postati vaš kutak iz snova.

Predivne kuće za odmor, pored mora, na planini, u divnoj borovoj šumi ili prekrasno uređenoj prirodi možete lako i jednostavno pronaći preko bh. oglasnika Market.ba.

Izdvojili smo neke od najljepših vikendica, koje predstavljaju idealno mjesto za bijeg od gradske vreve i omogućavaju da uživate u ljepoti prirode. Ipak, za savršeni kutak potrebno je izdvojiti i dosta novca.

Oni koji vole more, vjerovatno maštaju o kući na plaži s pogledom na prekrasnu morsku pučinu. Naravno, takvo zadovoljstvo i košta, no oni koji su planirali uložiti novac u nekretninu i mjesto gdje će provoditi ljetne odmore vjerovatno će biti zainteresovani za vikendicu od prirodnog kamena, koja se nalazi u Šibeniku, sedam metara od mora.

Takva vikendica košta više od pola miliona KM, tačnije 550.000 KM.

Ipak, oni koji nemaju dovoljno novca za vikendicu na plaži, ali ipak imaju dovoljno dubok džep da sebi i svojoj porodici priušte drugi dom, u kojem će boraviti tokom ljetnih, ali i zimskih odmora, i uživati u predivnom ambijentu Jablaničkog jezera.

Kuća se nalazi u Konjicu, a površine je 120 metara kvadratnih, na tri etaže i sa sedam soba. Oni koji su u mogućnosti da izdvoje 175.000 KM dobit će i privatnu plažu.

Za one kojima odmor ne predstavljaju jezero ili more, već planina, borova šuma i crvkut ptica, kuću za sebe mogu potražiti na Vlašiću.

Kuća koja nudi savršen odmor i ljeti i zimi nalazi se u Travniku, a površine je 360 metara kvadratnih. Sastoji od pet etaža, posjeduje i garažu, ostavu za drva, kuhinju, spavaće sobe, a sve što je potrebno da biste uselili jeste platiti 350.000 KM, jer takav luksuz uistinu i košta.

Za bijeg od gradske vreve idealna je i vikendica - ranč, nedaleko od Sarajeva. Osim vikendice tu se nalazi i ljetnikovac u staklu, ali i kaminom pored kojeg možete uživati i u hladnim zimskim noćima.

Oni koji su u mogućnosti da izdvoje čak 300.000 KM moći će uživati u predivnoj prirodi, roštiljati s porodicom i prijateljima usred šume na prostoru predviđenom za roštilj i logorsku vatru te odmarati se osluškujući ptice i osjećajući miris cvijeća i trave u savršenom miru i tišini.

Idealna kuća za odmor za višečlanu porodicu također se nalazi nedaleko od Sarajeva. Kuća je izgrađena od pune cigle i drveta u predivnoj prirodi. U blizini se nalazi potok, a ispred kuće se nalazi i bazen kako bi čitava porodica uživala tokom toplih ljetnih dana. cijena je 180.000 KM.

Ukoliko ste u potrazi za domom iz snova ili kućom koja će biti vaša oaza mira tokom neradnih dana, posjetite bh. oglasnik Market.ba i potražite idealnu nekretninu za vas.