|

Šta žene zaista žele od muškaraca?

Šta žene zaista žele od muškaraca?
0
S
Sarajevo-x.com
14.1.2011. u 20:40
27
komentara
0

dijeljenja
Šta žene zaista žele od muškaraca?
Da li mislite da zaista poznajete žene i ne vjerujete u opštepoznate mitove? Vjerujete li da žene žele macho muškarce, pjesničke ispovijesti o vašim osjećanjima ili da mrze vaše prijateljice? Pogodite šta? To su ništa drugo nego mitovi. Pogledaje listu Fox Newsa o tome šta žene ne žele u svojim vezama i od svojih muškaraca, a šta zaista privlači njihov interes.
Mit broj 1 - Žene žele da pričaju

Opštepoznata je činjenica da žene vole puno pričati. Ustvari, istraživači su otkrili da žena tokom dana iskoristi 20 hiljada riječi naspram sedam hiljada koliko koriste muškarci. Možda mislite da to znači da će vas žene pokušati uvući u dugotrajnu seansu pričanja, ali istina je da one samo žele da slušate ono što govore. Njima je mnogo važnije da je slušate pažljivo umjesto da joj uzvraćate nebitnim cvrkutanjem dok priča.

Zato se nemojte žaliti da ne želite prepričavati svoj dan, jednostavno otvorite uši i predajte joj nevidljivi mikrofon.

Mit broj 2 - Žene žele macho muškarca

Kada se tokom noćnog izlaska vašoj djevojci počne nabacivati nepoznati muškarac to ne znači da ona želi da se tučete s njim dok vas ne rastavi obezbjeđenje ili policija. Naprotiv, zbog toga ćete izgledati posesivni i ludi, a ona će se osjećati neugodno.

Istina je da žene vole muškarce koji znaju popraviti kvar i znaju izaći na kraj sa kućnim budžetom, ali nisu oduševljenje macho ponašanjem, zato se okanite takvih izljeva "pažnje".

Mit broj 3 - Žene žele da im pričate o svojim osjećajima

Mnoge su žene rekle kako žele muškarca koji će im otkriti svoje osjećaje. To je uredu i dobro, ali nemojte otvoriti put ka svojim osjećajima samo jer to žene žele ili ako to nije dio vaše ličnosti.

Kada žene kažu da žele takvog muškarca, one zapravo govore da žele muškarca koji će sa njima podijeliti svoja mišljenja i stavove. To će joj omogućiti da bude uključena u njegov život i da ga bolje upozna. To ne znači da od muškarca očekuje lošu poeziju ili plač.

Mit broj 4 - Žene žele biti centar vašeg života

Znate kako to izgleda. Počnete izlaziti sa djevojkom i narednog trenutka očekuje da se non-stop viđate, pokušava kontrolisati vaše slobodno vrijeme i želi biti glavna uloga u vašem životu.

Samopouzdana žena ne želi biti centar vašeg života. Takve žene zapravo privlače muškarci koji imaju ispunjen život, prijatelje, hobije, strasti i tome slično. Ako svoj život usmjerite prema njoj, postoji šansa da je to otjera, jer izgledate očajno ili kao da nemate vlastitog života. Umjesto toga dajte joj glavnu ulogu, ali neka ne bude jedina osoba u vašem životu.

Mit broj 5 - Žene žele otjerati vaše ženske prijateljice

Prijateljstva izvan veze mogu biti burna, ali vašoj djevojci ne smeta ako imate prijateljice. Zapravo, njoj će se to svidjeti jer znači da razumijete žene. Ako vas vaše prijateljice vole to znači da znate sa ženama, što je bitna stvar ukoliko želite imati vezu s jednom od njih.

Mit broj 6 - Žene žele jednakost

Možda se vaša djevojka predstavlja kao snažna, nezavisna žena, ali ako joj prepustite popravak vodokotlića ili kupovinu cvijeća za sebe brzo ćete biti u nevolji.

Ako žena zna brinuti o sebi ne znači da trebate odbaciti svoje džentlmenske manire. I da, ovo vrijedi i za žene koje jasno i glasno tvrde da su feministice.

One jednostavno žele da razumijete da neke stvari mogu raditi i same i da im nije potrebna pomoć muškarca. One žele da ih pazite i da se prema njima ponašate obazrivo, jer će se tako osjećati posebno. Međutim, žene ne žele da vam to moraju reći.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...