Ljubav i veze
0

Šta žene najviše nervira kod muškaraca

Sarajevo-x.com
Muški i ženski odnosi su komplikovani prosto zato što smo mi na neki način različiti. Žene se nerviraju oko stvari koj, čini se, nimalo ne dotiču muški spol i obrnuto.

Postoji nekoliko navika koje muškarci nikako da izbace, a žene ih stalno primjećuju u zajedničkom životu. Ponekad su to samo njegove čarape na podu, opsesija tehnologijom ili nerazumijevanje za vaš osjećaj za estetiku u kući. Različiti higijenski standardi mogu biti pravi problem, ali se uglavnom može pričati o svemu. Pročitajte u narenim redovima koje stvari muškarci rade, a žene ne podnose.

Tehnologija

Žene poštuju tehnologiju i shvataju vrijednost tehnologije, ali ne misle da je prilično lijepa u kući, pogotovo kada je ubjeđujete da će vaš novi bežični sistem biti odličan u kući, a onda odjednom počne pronalaziti žice svigdje po podu.

Pogotovo joj nemojte predlagati da se zaljubi u digitalni ram za slike kada ona voli tradicionalne ramove na policama. Naravno postoje i žene koju su lude za tehnologijom, ali je uglavnom pronalaze praktičnom više nego lijepom. Punjači, žice, alat, sve to treba da ima mjesto koje neće zauzimati puno prostora i koje neće nervirati vašu partnericu.

Higijena

Bilo da su čarape na podu, peškiri koji su razbacani ili jednostavno prljavo suđe, postoje navike koje ne ostavljaju ženi izbora do da hoda po kući i buni se što muškarac nije pretjerano uredan.

Naravno, ne postoji generalisanje kada je u pitanju higijena jer postoje tvrdnje da su neki muškarci čišći i uredniji od mnogih žena, ali čini se da su neki grijehovi, poput čarapa na podu, samo muški. Takođe, ne postoji žena koja ostavlja gomile kovanica po stolu jer obično sve dame imaju novčanike dok nekoj gospodi zadnji džep pantalona služi za to.

Kuhinja

Kao i za higijenu ne postoji generalno pravilo, ali recimo da vaš dragi i nije ljubitelj kuhanja. Naravno, uvijek je ljubitelj dobre hrane i ne buni se protiv vaše kuhinje. Ponekad se potrudi preko vikenda da ispeče pile i krompir i to je sve. Ali, zatim nastaju nevolje. Nakon njegovog kuhanja vi morate generalno da počistite kuhinju.

Iako ovo spada pod sekciju "higijene" ovdje se više radi o generalnoj nesposobnosti da se bude ekonomičan kad se kuha i da se ne upotrijebi deset kašika za isprobavanje hrane već jedna. Vaš partner vjerovatno želi da za vas skuha najbolje jelo na svijetu, ostavljajući iza sebe katastrofu.

Postoji još hiljade sitnica koje smetaju ženama ili muškarcima, jedno je sigurno kompromis i razgovor su ključni za uspješnu vezu, prenosi timesofindia.