{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skoro sedamdeset posto žena glumi orgazam

21.2.2013. u 22:48
240
42
Skoro sedamdeset posto žena glumi orgazam
240
Skoro sedamdeset posto žena glumi orgazam
Rezultati istraživanja koje su uradili naučnici sa Univerziteta u Kansasu su pokazali da čak 68 posto žena glumi orgazam. Istraživanje je također pokazalo da i 28 posto muškaraca radi istu stvar.
Oba spola su navela iste razloge za glumljenje orgazma. Najčešće navedeni razlog je bio taj da su partner ili partnerica bili blizu orgazma pa su se oni osjećali primoranim da također dožive orgazam. Drugi razlog je bio taj da su htjeli ranije završiti seksualni odnos, ali nisu htjeli povrijediti osjećanja svog partnera, a treći je taj da im je bilo dosadno jer je sve upućivalo na to da će teško doživjeti stvarni orgazam.

U istraživanju je učestvovala 281 osoba. Rezultati su pokazali da su u većini slučajeva i muškarci i žene bili primorani da glume orgazme jer su bili pod prevelikim stresom i nisu mogli uživati, prenosi Daily Mail.

"Fokusiranje na sposobnost muškaraca da kod svojih partnerica izazovu orgazam ponekad dovede do toga da i muškarci i žene odglume orgazam kako bi se ispunila očekivanja", stoji u izvještaju.

"Neke žene osjećaju obavezu da pokažu da uživaju u seksualnom odnosu i zbog toga glume orgazme", rekla je Tracey Cox, ekspertica za seksualne odnose.

Rezultati nekih ranijih istraživanja su pokazali da žene orgazme glume kako bi spriječile svoje partnere da ih varaju ili zbog činjenice da se plaše intimnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: