Seks pozitivno utječe na ljepotu: Ultimativni antidepresiv koji kožu i kosu čini sjajnijom

Klix.ba
7.3.2019. u 22:46
40
41
Seks pozitivno utječe na ljepotu: Ultimativni antidepresiv koji kožu i kosu čini sjajnijom
40
Seks pozitivno utječe na ljepotu: Ultimativni antidepresiv koji kožu i kosu čini sjajnijom Ilustracija: Shutterstock
Redovan seks ima brojne prednosti, a osim što na psihičko i fizičko zdravlje ljudi pozitivno utječe i na ljepotu. Seks će vašoj koži i kosi dati sjaj, a osim toga u vašem tijelu će osloboditi hormone koji pozitivno djeluju na zdravlje i raspoloženje što također utječe na ljepotu.
Ukoliko imate redovan i dobar seks vaša koža i kosa imat će blistav i zdrav sjaj. Seks poboljšava cirkulaciju kože koja koži donosi više kisika, a oksitocin koji se oslobađa prije orgazma obnavlja ćelije kože i održava njen sjaj. Osim toga, redovniji seks znači i veću proizvodnju kolagena koji kožu održava gipkom i čvrstom.

Redovan seks ključ je dugovječnosti i mladolikog izgleda. Seks terapeuti podsjećaju da su brojna istraživanja pokazala da redovan seks oslobađa endorfin zbog kojeg koža proizvodi više vitamina D koji utječe na mladolik izgled.

Ilustracija: Shutterstock Ilustracija: Shutterstock


Zahvaljujući serotoninu koji reguliše raspoloženje i čini da se osjećate sretno i zadovoljno, seks djeluje i kao ultimativni antidepresiv. Osim toga, orgazam i redovna seksualna aktivnost oslobađaju feromone koji nas čine privlačnijim suprotnom spolu.

U trenutku orgazma u našem tijelu se oslobađa velika doza oksitocina koji snižava kortizol, hormon stresa. Osim toga, tokom seksa u ljudskom organizmu se oslobađaju svi hormoni koji pozitivno djeluju na zdravlje i raspoloženje. Dopamin nam daje snagu i povećava naše ambicije, oksitocim nas čini opuštenijim, ljubaznijim i strpljivim, a endorfin smanjuje stres i stvara osjećaj ushićenosti.

Seks je odlična metoda sagorijevanja kalorija. Jedno vođenje ljubavi može sagorjeti oko 150 kalorija, jer su nam sve vrijeme u pokretu mišići butina, nogu, ruku, ramena i donjeg abdomena što je jednako vježbanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: