{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sedam znakova da ste u zdravoj vezi

28.8.2014. u 15:19
189
78
Sedam znakova da ste u zdravoj vezi
189
Sedam znakova da ste u zdravoj vezi
Ilustracija
Nijedna veza nije savršena, svaka ima svoje uspone i padove, ali postoji nekoliko elemenata koji odlikuju svaku dobru vezu i znak su da ste na pravom putu.
Ovo je sedam znakova da ste u zdravoj i jakoj vezi:

SigurnostVaš partner nikad ne bi trebao biti uzrok vaših briga i razlog za nesigurnost. On bi trebao da vas zaštiti od svake opasnosti, prije nego da bude ta opasnost. Također, piše site Allwomenstalk, postoje još neki načini na koje se u vezi možete osjećati sigurnima, a to je i sposobnost da budete ono što jeste bez straha od osuđivanja.

IskrenostUkoliko nema iskrenosti, veza u kojoj se nalazite nema materijala za uspjeh. Iskrenost je jedna od najvažnijih odlika zdrave veze. Ovo ne znači da morate biti grubi – taktičnost i iskrenost mogu ići jedno s drugim.

PovjerenjeIma li išta važnije? Ukoliko ste u stanju da vjerujete jedno drugome, vaša je veza sposobna izdržati i najveće poteškoće i prepreke.

LjubavLjubav je ono što vas uvijek, i u najtežim trenucima, vraća jedno drugome i drži vas zajedno. Kad se volite, u stanju ste preživjeti svaku nedaću. Ljubav je i nešto što vremenom raste, kada je njegujete i hranite.

ZabavaUkoliko ste u nezdravoj vezi, vrlo je vjerovatno da zajedno i ne provodite baš previše zabavnih trenutaka. Zabaviti se možete na različite načine. Počnite zajedno raditi neke stvari ili jednostavno uživajte zajedno dijeleći neke sitnice.

PouzdanostPouzdanost vam zaista treba u vezi – potrebno vam je da znate da možete računati jedno na drugo. Velika je stvar znati da će vaš partner biti tu za vas kada vam je zaista potreban. Ovo samo jača povezanost između vas.

VjernostNaravno da imate potrebu znati da će vam vaš partner biti vjeran - radi se o predanosti i odluci da ćete jedno drugome biti vjerni sve dok ste zajedno. To je ono što vašu vezu čini specijalnom, posebnom i na neki način svetom, te znači da treća osoba ne može ući u vaš svijet.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: