{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sebičnost ljubavnika - veliki problem u vezi

S
25.9.2007. u 11:26
0
0
Sebičnost ljubavnika - veliki problem u vezi
0
Sebičnost ljubavnika - veliki problem u vezi
Ukoliko imate partnera koji uživa u vašim seksualnim aktivnostima i svemu što mu radite, ali se ne trudi baš previše oko zahtjeva i želja koje vi imate, onda definitivno imate sebičnog ljubavnika. Kao jedan od najvećih problema u seksualnom životu i vezi, ovakva situacija "zapostavljenog" partnera čini depresivnim i manje zaljubljenim.
Kada veza postane ozbiljna, a time i vaš seks, sebičnost vašeg ljubavnika/ljubavnice može postati veliki problem. Ukoliko nemate dobru komunikaciju i takve stvari ne govorite jedno drugom, vaša će veza zasigurno vrlo brzo završiti. Krevet ne bi trebao biti mjesto gdje se parovi frustriraju i to ne zbog lošeg seksa, već zbog lošeg odnosa partnera prema vašim željama.

1. Budite otvoreni i iskreni
Nemojte si šutnjom otežavati situaciju. Poštujte sebe i svoje želje jer su one jednako važne kao i želje vašeg partnera/partnerice. Jasno recite u čemu je problem. Čega ima previše, a čega premalo i obavezno kažite šta želite da vam druga osoba radi. Neki parovi godinama šute kada je riječ o ovakvom problemu jer misle da će povrijediti svog partnera/partnericu. Budite iskreni prema sebi i nemojte trpjeti nešto što vam se ne sviđa.

2. Postavite pravila
Ukoliko ne želite zalaziti preduboko u ovu temu s partnerom, onda postavite nekoliko pravila koja ćete tretirati poput igre. Možete na primjer odrediti određene dane u sedmici kada ćete vi zadovoljavati partnera, a ostalim danima on/ona vas. Ovo također može biti i odlična predigra kojom ćete možda poboljšati svoj seksualni život. S druge strane, kada bude došao red na vašeg partnera da vas zadovoljava, onda jasno kažite šta želite. Kad vam to postane praksa, možete naizmjenično zadovoljavati jedno drugo.

3. Budite ustrajni
Kada se problem pojavi u spavaćoj sobi, mnogi parovi izbjegavaju razgovor o njemu, a u slučaju da pokušaj rješavanja propadne, rijetko kada žele ponovno pokušati. Stoga budite ustrajni, nemojte odustajati. Budite otvoreni za sve ideje, ukoliko vam je stalo do partnera/partnerice.

4. Pružite partneru povratnu informaciju
Ovdje se misli na informacije koje će vašoj voljenoj osobi sugerisati šta najviše volite. Dakle, ne kritikujte već recite šta vam se sviđa kad vam partner radi. Poštujte napore koje ta osoba čini kako bi vas zadovoljila, a ako nešto radi premalo, prejako, previše, prebrzo i slično, onda mu/joj pokažite kako želite. Zapamtite da ste i vi velikim dijelom odgovorni za svoje zadovoljstvo u krevetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: