{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Par koji dokazuje da ljubav sve pobjeđuje: Ljubav muškarca visine 76 centimetara i žene s ožiljcima

Klix.ba
26.8.2016. u 21:59
0
56
Par koji dokazuje da ljubav sve pobjeđuje: Ljubav muškarca visine 76 centimetara i žene s ožiljcima
0
Dvadesetdevetogodišnji Dong Zhijun je visok samo jedan metar i 16 centimetara, ali to ga nije spriječilo da nađe ljubav svog života. U braku je sa Yuan Wanyu, ženom koja je mnogo viša od njega i ima nekoliko deformiteta i ožiljaka od nesreće.
Oni su dokaz da ljubav pobjeđuje sve i da njena suština nije u izgledu. Žive u Anshanu u Kini i tvrde da je razumijevanje i bezuvjetna podrška ključ njihovog sretnog braka.

Dong je online biznismen koji je rođen s rahitisom zbog kojeg se njegove kosti nisu dovoljno razvile i ostao je mali. Hoda uz pomoć štaka. Većinu vremena provodio je u krevetu, ali to se promijenilo u njegovoj šesnaestoj godini. Otac mu je preminuo, a majka mu se razboljela. Morao je brinuti o njoj i shvatio je da mora zarađivati novac.

Naučio je čitati i pisati, koristiti kompjuter i internet, a potom je počeo programirati. Sada radi za jednu IT kompaniju i ima vlastitu online prodavnicu. Suprugu je upoznao preko interneta na portalu za online poslove za ljude koji imaju neki invaliditet.

Yuan je je imala samo jednu godinu kada je doživjela nesreću i zadobila višestruke opekotine. Lice joj je bilo uništeno i izgubila je sve prste na lijevoj ruci. Od tada više ne može zatvoriti oči. Zbog izgleda nije mogla naći posao.

S Dongom je bila u kontaktu godinu dana i postali su prisni prijatelji. Ubrzo su se zaljubili. Yuan se preselila iz mjesta udaljenog 2,8 hiljada kilometara kako bi bila s Dongom. Potrošio je životnu ušteđevinu kako bi joj izliječio oči. Vjenčali su se 2010. godine.

Ističu kako vode jednostavan život, kuhaju i gledaju TV zajedno. Jedno drugom su fizička i psihička podrška.

"Ona je najdivnija djevojka na svijetu. Šta god da se dogodi ona i ja ćemo se suočiti s tim zajedno", kazao je Dong.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: