Bolno iskustvo
6

Od Rihanne do Jennifer Aniston: Poznate ličnosti savjetuju kako da prebolite raskid

S.H.P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Poznate osobe su baš poput nas običnih smrtnika. I one plaču svaki put kada raskinu. Rihanna, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston i Oprah Winfrey samo su neke od poznatih žena koje su otvoreno govorile o raskidima i dale neke od najkorisnijih savjeta.

"Slomljeno srce može biti dobar poklon za vas. Plačite ako morate, to svakako neće biti zauvijek jer ćete ponovo naći ljubav i ona će biti još ljepša. U međuvremenu uživajte u svemu što jeste", kazala je Rihanna fanu na svom Twitteru 2017. godine.

Reese Witherspoon u intervjuu za magazin Elle 2009. godine kazala je da mnogi ljudi igraju na kartu prebacivanja krivnje na druge ljude, a to nikada nije dobro.

"Zapamtite u vezi nikada nije kriva samo jedna strana. Sigurno ste za raskid krivi i vi. Razmislite o svojim postupcima i o tome šta je vaša odgovornost. To je bolan proces kroz koji morate proći, a sigurno ćete iz tog problema izaći s novim iskustvom", kazala je Witherspoon.

Najpopularnija voditeljica svih vremena Oprah Winfrey u intervjuu za Vibe 2018. godine kazala je da je poslije raskida najviše plakala za ženom koja je nekada bila.

"Raskid me je naučio kako moram naučiti više voljeti sebe", kazala je Oprah.

Jennifer Aniston u intervjuu za Vanity Fair 2005. godine kazala je kako postoji nekoliko faza tuge.

"Momenti tuge su zapravo dobri. I dopustite ih sebi. Kada pokušate izbjeći bol, to stvar još veću bol. Ja sam ljudsko biće i imala sam bolna iskustva ali sam uvijek gledala da se izdignem iznad tuge", kazala je.

Uma Thurman kazala je da su joj trebale četiri godine da proboli raskid.

"Kada sam prvi put prolazila kroz raskid neko mi je rekao da će mi trebati bar pola od onog vremena koliko smo bili u vezi da se osjećam bolje. Željela sam tu osobu pregaziti jer sam bila u agoniji, a posljednje što sam željela čuti da ću toliko dugo biti ranjiva. I zaista četiri godine poslije (bili smo u vezi osam) napokon se osjećam bolje", kazala je Uma Thurman u intervjuu za Redbook.

Meghan Markle na svom blogu The Tig napisala kako ćete se boli od raskida najprije riješiti ako sebi skuhate prekrasnu večeru, odjenete omiljenu haljinu, kupite sebi neko cvijeće i proslavite ljubav prema sebi.

Taylor Swift u intervjuu za Elle kazala je da je sve u životu navika. Kada raskinete jednostavno trebate da se naviknete da više nećete dobijati SMS poruke od voljene osobe, a neke stare navike morat ćete zamijeniti novima, pa umjesto odlaska s momkom na večeru pozovite svoje prijatelje. Savjetuje i da što više putujete.