Želite li više seksa - tražite
0

Naučite kako da inicirate seks

Sarajevo-x.com
Čuli ste sve i znate da je seks dobar za vas. Poboljšava vam zdravlje, oslobađa vas stresa i jača vašu vezu. Najbolji način da imate više seksa je da ga tražite. Za neke žene je iz nekog razloga vrlo teško tražiti seks od svojih partnera, dok je za neke veoma lako. Autorica Aline Zoldbrod koja je napisala Sex Talk nudi osam načina kako da preuzmete inicijativu, prenosi WomensDay.

1. Napišite to

Ponekad kada kažete partneru da ga želite zvuči pomalo čudno i to pogotovo ukoliko vam prirodno ne stoji da takvo nešto govorite. Ukoliko to zapišete i ostavite u jaknu svog partnera prije nego odete na posao, cijeli dan ćete oboje misliti šta će biti kada se vratite. Poruke ili emailovi također su jako korisni i nemojte se ustručavati poslati kakvu lascivnu poruku svom partneru, on će to znati cijeniti.

2. Izmislite svoj kod za seks

Možete izmisliti neku šifru, koja će značiti da ste veoma raspoloženi za seks. Neke obične riječi mogu biti od pomoći, na primjer da ga pozivate da vam nešto pomogne u kupatilu ili u spavaćoj sobi. Uglavnom, dok ležite opušteni u krevetu, razmislite o ideji.

3. Ne odbacujte raspoloženje

Nemojte zapasti u rutinu da vaš seksualni alarm zavisi od vašeg partnera. I vi također imate potrebu za seksom, zato ga ne zanemarujte. Kada vam se javi raspoloženje za seks pronađite način i iskomunicirajte to sa svojim partnerom čak i blagim dodirom koji će biti dovoljna pozivnica.

4. Probajte nešto novo zajedno

Trudite se da istražujete nešto novo kao par. Bilo da je to odlazak u kino i gledanje nekog filma ili zajedničko volontiranje, svakako pronađite način da provodite više vremena zajedno i izvan rutine. Nakon što se vratite iz novih avantura, to će vam uvijek dati energiju da vodite ljubav

5. Budite velikodušni sa komplimentima

Kako vrijeme odmiče parovi sve manje hvale jedni druge. Vaš partner će cijeniti ukoliko mu uputite nekoliko komplimenata. Posebno će ga ohrabriti kada mu uputite kompliment za neku njegovu vještinu u krevetu ili na nekom drugom mjestu.

6. Promijenite vremensku rutinu

Ukoliko vodite ljubav samo kada idete na spavanje onda morate nešto promijeniti. Započnite seks u bilo koje doba dana i nemojte se stidjeti da napravite taj korak, jer će vašem partneru biti drago i nikada vas neće odbiti.

7. Igrajte se igre "sjećaš li se kad..."

Dok sjedite na kauču nakon večere sjetite se vaših najboljih seksualnih avantura. To može biti kad ste otišli na neko putovanje ili kad ste imali vikend seks-maraton, ali obavezno prizovite sjećanje na najbolje vrijeme koje ste proveli skupa. Ovo će vam uvijek dati elana za nove pobjede.

8. Budite direktni

Neke žene ovo rade sa lakoćom, druge ne. Svakako morate probati samo reći partneru šta želite u ovom momentu i kako to želite. Ne morate biti ni kreativne niti obrazlagati svoju odluku, dovoljno je da kažete šta želite i vjerovatno ćete to i dobiti.