{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najpopularniji dan za parove koji žele bebu u Velikoj Britaniji je 2. januar

Klix.ba
1.1.2018. u 19:55
2
64
Najpopularniji dan za parove koji žele bebu u Velikoj Britaniji je 2. januar
2
Najpopularniji dan za parove koji žele bebu u Velikoj Britaniji je 2. januar
Foto: Pixabay.com
U Velikoj Britaniji se 2. januar obilježava kao "državni dan za pravljenje beba", vjerujući da na taj dan milioni parova imaju seksualne odnose u namjeri da partnerice ostanu trudne.
Zvanični podaci pokazuju da je najviše djece u Velikoj Britaniji rođeno upravo 26. septembra, tačno 38 sedmica nakon 2. januara, koliko prosječna trudnoća traje.

Stručnjaci za plodnost smatraju da se 2. januara poklapaju mnoge okolnosti kod parova koji žele djecu, zbog čega seksualne odnose upražnjavaju upravo na taj dan.

Neke od tih okolnosti su da su djeca rođena u septembru najstarija u razredu, što u njihovom uzrastu mnogo znači za savladavanje gradiva.

Osim toga, parovi baš u tom periodu žele vrijeme da provode zajedno, prije nego što ponovo započne radna sedmica. To im pomaže i u liječenju novogodišnjeg mamurluka.

Istraživanja kazuju da će 60 posto potencijalnih roditelja u Velikoj Britaniji imati seksualne odnose 2. januara.

Siobhan Freegard, osnivač stranice Channel Mum, kazao je da postizanje trudnoće nije uvijek lako i da će parovi pokušati sve što bi moglo biti od koristi, pa uz ostalo i upražnjavati seksualne odnose 2. januara.

Istraživanje stranice Channel Mum kazuje da 71 posto parova pokušava sa nekonvencionalnim metodama, u nadi da će tako povećati svoje šanse da partnerice zatrudne.

Istraživanje je pokazala da se parovima najčešće savjetuje da nose čarape tokom seksa, da jedu tamnu čokoladu, da piju sok od ananasa, da spavaju u potpunom mraku isključujući sve uređaje, pa čak i Wi-Fi.

Savjeti da partnerica digne noge u vazduh i "vozi bicikl" najmanje tri minute nakon seksualnih odnosa bila je najpopularnija metoda, koju je koristilo čak 58 posto ispitanih majki.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: