Ljubav i veze
0

Muževniji muškarci preferiraju velike grudi

Sarajevo-x.com
Istraživanje obavljeno na Univerzitetu u Illinoisu na Odsjeku za psihologiju je pokazalo da su muškarci precizni kada je u pitanju dio ženskog dijela koji im je najprivlačniji i da li bi taj dio trebao da bude veći ili manji. Naučnici su našli vezu između izbora muškarca i njegovih ličnih karakteristika.

Ekstrovertne i muževne muškarce, koji vole sport, puše i vole često komunicirati sa ženama, privlače žene sa velikim grudima. Muškarce koji povremeno piju alkohol, koji su religiozni, koji su depresivni i podređeni u vezi, više vole žene sa malim grudima. Frojdovska psihologija koja kaže da muškarci koji su potčinjeni ženama više vole velike grudi se pokazala pogrešnom.

Muškarce jako privlači i izgled lica koji je izrazito ženstven: punije usne, mekana i glatka koža, tanke obrve. Velike oči su također prednost.

Žene privlače neke druge odlike muškarca. Stotinu muškaraca i isti broj žena je obuhvaćeno istraživanjem u kojem se postavilo pitanje o tome šta je ženama najprivlačnije kod muškaraca. Prve četiri karakteristike su koje su naveli muškarci i žene su se potpuno razlikovale.

Muškarci su naveli da žene vole široka ramena, mišićavo tijelo, snažne ruke, veliki penis i visinu. Žene su se odlučile za malu stražnjicu, vitkost, ravan stomak i oči, odnosno komunikaciju pogledom. Mišićavo tijelo i veliki penis su gotovo na kraju liste.

Bilo bi interesantno saznati kakvi muški pogledi su najprivlačniji ženama, ali takvo istraživanje još uvijek nije provedeno. Pretpostavlja se da pogled pun seksualne želje i divljenja nije toliko privlačan ženama. Žene vjerovatno više privlači pogled koji izražava ljubaznost, osjetljivost i iskrenost.

Vezani članci