Dan zaljubljenih
1

Mostarski restorani rezervirani za Valentinovo, a noćni klubovi za AntiValentinovo

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Povodom nadolazećeg Valentinova, odnosno Dana zaljubljenih koji se obilježava sutra, Mostar je već u znaku srca i crvene boje koja simbolizira ljubav.

Da se ovom prazniku u gradu na Neretvi posvećuje velika pažnja svjedoče brojne aktivnosti koje ukazuju na značaj darivanja i pokazivanja emocija, kao i posebno ukrašeni izlozi trgovačkih radnji koji su u znaku srca i ljubavnih poruka.

Kako su njegujući tradiciju darivanja i iskazivanja emocija ove godine brojni građani Mostara odlučili Dan zaljubljenih obilježiti na poseban način, svjedoči podatak da su mostarski restorani koji organiziraju zabavu na ovaj dan već davno popunjeni.

Iskusni ugostitelji kažu da su zbog recesije za ovogodišnju proslavu Dana zaljubljenih uložili mnogo ljubavi i pažnje, te nastojali zadovoljiti kriterije svih parova koji bi taj dan željeli obilježiti posebno.

Tako je sadržaj raznolik, a cijene su formirane za svačije džepove, te putem društvenih mreža poznate već od početkom ove godine.

Pored ugostiteljskih objekata i trgovačkih centara, ljubav je tema koja se promovira i u gradskim vrtićima, školama i javnim ustanovama,

Tako će uz brojne aranžmane za zaljubljene u gradu na Neretvi 14. februara s početkom u 19:30 sati u velikoj dvorani „Kosače“ održati spektakularni pop koncert "Abbatinovo" Simfonijski orkestar Mostar.

No, za sve one koji na Dan zaljubljenih nemaju partnere ili su sami sebi dovoljni sprema se u mostarskim noćnim klubovima posebno druženje pod nazivom AntiValentinovo party.

"Ne dopusti Kupidu da te pogodi, sačekuša će biti iza svakog ćoška, pazi gdje šetaš, bagra ne zna kad je dosta“, stoji između ostalog u porukama organizatora AntiValntinovo partyja u Mostaru.