Ljubav i veze
47

Ko kaže da se morate vjenčati s nekim? Londonska rediteljica se udala za sebe

Klix.ba
Mnoge žene kažu da su željele stupiti u brak, ali da nisu pronašle pravog muškarca. Grace Gelder je 31-godišnja rediteljica iz Londona koja je odlučila promijeniti stvari, pa se udala sama za sebe.

Grace Gelder je šest godina bila sama, pa je odlučila organizirati svečanost vjenčanja samo za sebe.

"To je bio moj dan. Završni događaj je bilo ogledalo koje sam poljubila, ali sam osjećala da dijelim nešto vrlo posebno s mojim prijateljima, svima dajem priliku da razmisle o vlastitim idejama o ljubavi i predanost. Imam prijatelja koji ima 50 godina i koji je rekao da je moje vjenčanje bilo jedno od najboljih na kojem je bio“, rekla je Gelder.

Gelder je rekla da je za ovakvu manifestaciju dijelom bila inspirisana pjesmom "Isobel" od Bjork u kojoj kaže "I'm Isobel, married to myself" (Ja sam Isobel, udana za sebe).

Razmišljajući o pjesmi dok je sjedila na klupi s pogledom na romantični dio Londona, u novembru prošle godine je donijela odluku.

Iako su joj neki prijatelji rekli da je ideja bila pomalo narcisoidna, drugi su podržali njen plan, a njen prijatelj koji je nedavno postao svećenik je pristao da obavi obred.

Nakon što je otklonila sve sumnje, Gelder se udala u prisustvu 50 osoba u ruralnom mjestu Devonu. Njeni prijatelji su bili svjedoci njenog vjenčanja i niza tradicionalnih običaja uključujući izradu zavjeta, stavljanja prstena i bacanja buketa.

Od članova porodice, na vjenčanju je bila prisutna samo njena sestra. Iako njeno vjenčanje nije priznato zakonom, ona se nada da će inspirisati i druge slobodne muškarce i žene da učine nešto slično.