{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jedna od tri žene smatra da ima pravo čitati poruke svog partnera

29.8.2012. u 07:59
4
6
Jedna od tri žene smatra da ima pravo čitati poruke svog partnera
4
Jedna od tri žene smatra da ima pravo čitati poruke svog partnera
Rezultati jednog istraživanja su pokazali da više od jedne trećine žena smatra da je prihvatljivo čitati privatne poruke svog partnera ukoliko sumnjaju da ih on vara.
Oko 37 posto žena uključenih u istraživanje je priznalo da će uvijek pročitati sve poruke svog partnera, kako bi vidjele da li je on nevjeran ili ne. Samo 29 posto muškaraca je reklo da je takvo ponašanje prihvatljivo.

Istraživanje je pokazalo da su žene mnogo sumnjičavije te smatraju da je konstantno nadgledanje partnera jedini način da ostanu mirne i sigurne u svoju vezu.

Sumnja ne prestaje samo pregledanjem emailova ili SMS-ova, već one obično prođu kroz cijelu kontakt listu na telefonu njihovog partnera u potrazi za sumnjivim osobama.

Facebook profili također ne ostaju pošteđeni kada žena krene u potragu za onim što eksperti nazivaju lošim ponašanjem.

Istraživanje je pokazalo i da su mlađi ljudi veći paranoici kada je u pitanju njuškanje po privatnim porukama partnera. Čak 36 posto osoba u dobi između 18 i 35 godina smatraju da je takvo ponašanje prihvatljivo. Što se tiče osoba starijih od 55 godina, njih 26 posto takvo ponašanje smatra prihvatljivim.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: