{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Istraživanje pokazalo da su manje atraktivni muškarci bolji supružnici

18.9.2017. u 09:06
38
141
Istraživanje pokazalo da su manje atraktivni muškarci bolji supružnici
38
Istraživanje pokazalo da su manje atraktivni muškarci bolji supružnici
Foto: Ilustracija
Retultati nove studije koju su proveli istraživači s Univerziteta na Floridi i u Teksasu pokazali su da su žene koje hodaju s muškarcima koji su fizički manje atraktivni u boljim vezama.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U studiji je ispitano 113 heteroseksualnih bračnih parova s područja Dallasa koji su bili u kasnim dvadesetim godinama. Ispitanici su odgovarali na brojna pitanja o stvarima kao što su tjelovježba i prehrambene navike te o sličnim faktorima koji utječu na fizički izgled.

Osim toga, istraživači su sve parove fotografisali i rangirali ih, prema njihovom fizičkom izgledu, na skali od 1 do 10.

Rezultati istraživanja pokazali su da su se muškarci koji su ocijenjeni kao manje atraktivni više trudili udovoljiti svojoj ženi te su se pokazali kao bolji supružnici u smislu preuzimanja kućanskih poslova, kupovine poklona i preuzimanja inicijative u spavaćoj sobi.

Istraživanje je, s druge strane, pokazalo da su se muškarci koji su ocijenjeni atraktivnijim nego njihove supruge manje trudili. Žene iz takvih brakova više su pazile na ishranu i redovno su vježbale kako bi bile privlačnije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: