{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inteligentne žene više uživaju u seksu

S
12.5.2009. u 21:30
0
3
Inteligentne žene više uživaju u seksu
0
Inteligentne žene više uživaju u seksu
Novim istraživanjem britanskih psihologa dokazano je da žene s većom emocionalnom inteligencijom više uživaju u seksu nego žene koje imaju nizak nivo emocionalne inteligencije.
Emocionalna inteligencija (EI) je sposobnost prepoznavanja, shvaćanja i upravljanja vlastitim i tuđim emocijama.

EI se odnosi na emocionalne i društvene vještine i fokusira se na ulogu osjećaja u našem svakodnevnom životu, te način na koji emocije utiču na naš razum i ponašanje.

Žene s nerazvijenom emocionalnom inteligencijom imaju visok postotak izostanka orgazma prilikom seksualnog odnosa što je danas problem oko 30 posto svjetske populacije žena.

Profesor Tim Spector, direktor londonskog Twin Research Departmenta i koautor studije izjavio je da emocionalna inteligencija utiče na sve aspekte života a posebno na 'onaj u spavaćoj sobi'.

U istraživanju je učestvovalo 2.035 blizanki u dobi od 18 do 83 godine života (blizanke su odabrane da bi se na uvid imao genetski faktor i uslovi odrastanja).

Nakon poređenja rezultata o učestalosti orgazma kod ispitanica dokazano je da žene s nižom emocionalnom inteligencijom imaju skoro dva puta manje šanse da dožive orgazam tokom spolnog odnosa s partnerom.

Naučnici su istakli da razvoj emocionalne inteligencije bi trebao biti na prvom mjestu i u privatnom i poslovnom životu. EI se razvija kroz četiri osnovna principa samosvijesti (upoznavanja vlastitih emocija), samokontrole (kontroliranja vlastitih emocija), društvene svijesti (prepoznavanja tuđih emocija) i upravljanja odnosima (rada na društvenim vještinama).

Istraživanje je objavljeno u magazinu The Journal of Sexual Medicine.

Biciklom na vrh Veleži

13.05.2009. u 13:59

Najseksipilnije slavne mame

12.05.2009. u 16:03
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: