Ljubav i veze
0

Duhoviti "saobraćajni znaci" vode do seks garaža u Cirihu

Klix.ba
U Cirihu su otvoreni prve garaže za seks, u koje je Švicarska uložila 1,7 miliona eura, a napravljene su kako bi se prostitutke sklonile sa gradskih ulica, ali i zaštitile. Kako bi boksovi bili pristupačni svim stanovnicima, vlasti su postavile duhovite "saobraćajne znakove" i putokaze.

Ukoliko neko želi da pronađe ove boksove, treba da potraži sličicu crvenog kišobrana. Putokazi će ga zatim dovesti do nekadašnje industrijske zone, gdje je sada smješteno devet drvenih drive-in boksova.

Iako je prostitucija legalna u Švicarskoj, gradskim vlastima u Cirihu smetale su prostitutke na ulicama, a željeli su ih staviti pod bolju kontrolu. Tako su ovi boksovi najavljeni još u novembru, kada su građani na referendumu izglasali ovaj plan.

Boksovi su postali toliko popularni da se već u 19 sati formira čitava kolona automobila, koja se ne smanjuje do pet sati ujutru.

Mušterije, dok čekaju u redu, pregovaraju o željenim uslugama i cijeni sa nekom od 40 prostitutki koje rade u boksovima. Na zidu svakog boksa nalaze se plakati koji mušterije podsjećaju na korištenje zaštite i siguran seks. Prostitutke su obavezne da kupe kartu sa automata, koja košta četiri eura i daje im pravo da rade u boksu.