Nevolje u Švicarskoj
73

Snijeg zatrpao stadion uoči derbija: Pogledajte šta su navijači uradili za nekoliko minuta

D. P.
Obilne snježne padavine u Švicarskoj (Foto: Screenshot)
Obilne snježne padavine u Švicarskoj (Foto: Screenshot)
Zimski vremenski uvjeti donijeli su obilne padavine u centralnoj Evropi posljednjih dana, a samo hitra reakcija navijača omogućila je da se jučer odigra derbi Zuricha i St. Gallena.

Zurich i St. Gallen igrali su derbi posljednjeg kola regularnog dijela švicarske Superlige, nakon čega će uslijediti razdvajanje takmičenja na Ligu za prvaka i Ligu za opstanak.

Oba rivala iz jučerašnje utakmice plasirala su se u Ligu za prvaka, a utakmica je zamalo odgođena zbog obilnih snježnih padavina neposredno prije početka duela. No, to se nije dogodilo zbog reakcije navijača.

Kada je utakmica trebala početi, redari su izašli na teren kako bi očistili snijeg, no onda su se navijači udružili, sišli s tribine na teren i očistili ga u potpunosti za svega nekoliko minuta.

Tako je utakmica počela nedugo nakon što je odgođena zbog snježnih padavina. Reakcija navijača Zuricha postala je viralna na društvenim mrežama.

Ipak, za navijače je možda bolje bilo da je utakmica odgođena jer se u snježnim uslovima bolje snašao gostujući tim i slavio je rezultatom 1:0. Jedini gol postigao je Willem Geubbels 10 minuta prije kraja utakmice.

St Gallen je zahvaljujući toj pobjedi završio na četvrtoj, a Zurich na šestoj poziciji uoči finalnih borbi za prvaka Švicarske. Prvoplasirani je Young Boys sa šest bodova više od drugog Lugana, dok velikani Basel i Grasshoppers idu u Ligu za opstanak.