Istraživanje
0

Bosanci se seksaju češće nego Hrvati

Sarajevo-x.com
Istraživanje koje je provela kompanija Bayer Schering Pharma, izbacivši na tržište novu tabletu za poboljšanje erekcije, pokazalo je da se u našoj zemlji parovi seksaju u prosjeku dva puta sedmično i da su partneri prilično nevjerni.

Anonimna anketa provedena u BiH i Hrvatskoj pokazala je da je 37,3 posto ovdašnjih žena i čak 56,3 posto muškaraca bilo nevjerno svom partneru više od deset puta.

Kako prenosi hrvatski Tportal, Hrvati se seksaju manje od nas i to u prosjeku jednom sedmično, a bh. ženama u dobi između 18 i 34 godine važnije je partnerovo umijeće u seksu nego bankovni račun.

Istraživanje Bayer Schering Pharme pokazalo je i da u Bosni i Hercegovini 75 posto žena želi imati seksualne odnose već na prvom sastanku, a čak 46 posto ispitanica izjavilo je da su očarane drugim ženama.

Na pitanje na kojem mjestu preferiraju seks, anketirani su navodili plažu, vodu i druga mjesta, ali je većina (84,5 posto) priznala da "to" najčešće rade u krevetu.

Lijekove koji služe poboljšanju seksualnih performansi probalo je tek 40 posto ispitanika, a najspremniji na to bili su oni iznad 45 godina starosti.

Ista anketa provedena među Hrvatima pokazala je da je 60 posto njih nezadovoljno svojim seksualnim životom. Mlađe ljude u redovnim seksualnim odnosima najčešće ometa stres, a starije forsiranje partnera, objavio je Tportal.hr.