Sve je u detaljima
6

Uz pametno planiranje i "hvatanje" dobrih ponuda vaše more može biti jeftinije

Odlazak na odmor godinama unazad nije problem za heroja naše priče. Pametnim planiranjem i iskorištavanjem ponuda koje su isuviše dobre da bi se mogle odbiti ključ su njegovih nezaboravnih putovanja koja time postaju i jeftinija.

Nije teško biti spreman, biti informisan i biti otvoren za mogućnosti koje se nude na svakom koraku. Sve što je potrebno jeste probati samo jednom i osjetiti sve prednosti koje sa sobom nosi savremeni platni sistem. A ako k tomu sa sobom, kao i protagonista ove male sage, u novčaniku imate Mastercard® i Maestro® kartice, sreća se sama nudi u malim ali privlačnim detaljima.

Naš snalažljivac je na more krenuo automobilom i želi da obiđe što više priobalnih mjesta. Prvo je poželjno riješiti problem skupog parkinga, a mogućnosti su šarolike. Naprimjer, aplikacija PayDo omogućava mu plaćanje parkinga u 10 gradova. Karticu koristi za dopunu računa, plaćanje parkinga i dnevnih karata, a kao korisnik Mastercard kartica će moći pohraniti karticu u aplikaciji za kasniju upotrebu te ostvariti povrat 10 posto iznosa plaćenih satnih karti na račun.

Naravno, ko nema automobil, ima mogućnosti značajnih popusta koje nudi Eko taxi.

Naravno, on je unaprijed računao na ostvarivanje popusta od 10 posto za plaćanje karticama u poslovnicama Atlasa za ponude odmora na Jadranu i Mediteranu. Time je njegov smještaj unaprijed riješen problem uz dodatnu uštedu.

Nakon putovanja, smještaja i smanjenih troškova parkinga, sljedeća logična meta racionalizacije u režiji našeg ljubitelja štednje jeste dobra hrana. U razdoblju od 1. aprila do 31. decembra 2018. godine korisnici Mastercard i Maestro kartica ostvaruju posebne pogodnosti u odabranim restoranima širom Hrvatske.

Pored plaža, Jadran nudi veliki broj drugih zanimljivosti, a često za posjete događajima od interesa našem ljubitelju kulture potrebno je keširanje dodatnog novca. Ipak, on zna da za kupovinu ulaznica putem online platforme Croatia Tickets korisnici pri plaćanju karticama ostvaruju lijepih 10 popusta za određene ponude.

Ako se ni na odmoru ne može bez rekreacije, kao što to ne može naš ljubitelj biciklizma, onda je "Plava laguna - bike and ride" odlično rješenje jer za jedan dan najma bicikla, korisnici koji plaćaju Mastercard karticama drugi dan dobivaju besplatno.

Cijelu ponudu čiji je samo mali dio predstavljen u priči iznad naš je štediša pronašao ovdje , pa ukoliko želite da i vaše ljetovanje prođe jeftinije i sa manje stresa nego što je zaista potrebno, prije nego se odlučite na polazak - iskoristite pogodnosti koje pružaju ljetni mjeseci i jadranska obala.