Poznat i raspored
362

Utrka TrebaDH 29. i 30. juna na Trebeviću okuplja zaljubljenike brdskog biciklizma

D. Be.
Sve je spremno za petu po redu internacionalnu biciklističku downhill utrku "TrebaDH" koja će biti održana 29. i 30. juna na Trebeviću iznad Sarajeva.

Organizator očekuje više od 50 takmičara i takmičarki u više kategorija, koji će pokazat svoje biciklističke vještine na posebno izgrađenoj stazi koja se proteže se od vrha Trebevića do Prvog šumara. Utrka će se po prvi put održati u najviše rangiranoj UCI (Internacionalna biciklistička unija) klasi C 1.

Za one koji ne znaju, downhill je najekstremnija disciplina brdskog biciklizma u kojoj se vozači velikom brzinom spuštaju niz zahtjevne terene i staze sa mnogim preprekama. Do sada je ovu utrku vozilo više od 300 takmičara i takmičarki iz petnaest zemalja svijeta.

"TrebaDH" 2019 je utrka državnog prvenstva Bosne i Hercegovine, Balkanskog downhill kupa i utrka koja će biti bodovana za Hrvatski državni kup, organizator utrke je Udruženje za promociju ekstremnih sportova "Savages Crew", u okviru kojeg djeluje biciklistički klub licenciran od strane Biciklističkog saveza BiH.

Pored biciklističke downhill utrke, biti će organizovano i takmičenje u parku za djecu, DJ stage, a ljubitelji biciklizma i prirode moći će posjetiti i "Craft & Food“ festival koji podržava promociju domaćih proizvoda, hrane i pića.

Organizator ovom prilikom poziva sve ljubitelje adrenalinskih sportova i prirode da se pridruže ovome događaju.

RASPORED

Subota 29.06.

07:00 – 10:00 Registracija 12:00 – 19:00 Zvanični trening

Nedjelja 30.06.

09:00 – 12:00 Zvanični trening
13:00 – 15:00 Kvalifikaciona utrka
16:00 – 17:00 Finalna utrka 17:30 Dodjela nagrada

Utrka se organizuje uz pomoć sponzora i partnera utrke Škoda BiH, A2B, Petrol, Redbull, Ciklocentar, Specialized, Print Art, Purple Key, Asbis, Olimpija, Sarajevska žičara, Alem Sistem, Zaštićeni pejzaž "Trebević“.

Medijski pokrovitelji: Klix.ba, Antena, Bike Magazin.