Nova atrakcija u Sarajevu
566

U Centru "Safet Zajko" otvoren jedinstveni adrenalinski park sa brojnim sadržajima

E.S.H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
U Centru "Safet Zajko" u Sarajevu danas je otvoren adrenalinski park koji će posjetiteljima i ljubiteljima adrenalina omogućiti istinsko uživanje.

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo je rekao da je ovaj adrenalin park prvi ovakve vrste u Sarajevu.

"Ne znam da li u BiH postoje parkovi sa takozvanim N standardom, evropskim standardom za adrenalin parkove. Ovdje smo imali mnogo sadržaja za naše najmlađe, veliki broj igrališta, a ovo je nešto za odrasle, za tinejdžere i za one koji se žele riješiti stresa", rekao je Efendić.

Općina je ovaj projekat počela prošle godine, a koštao je oko 56.000 KM.

"On je jedinstven zbog ambijenta, jer nećete nigdje naći ovakvu vrstu staze, sa svim vrstama prepreke", opisao je Efendić i najavio da će uskoro biti završen i park za djecu uzrasta od 2 do 5 godina.

Uz tornjeve na kojima su alpinističke stijene, ljubiteljima adrenalin sportova na raspolaganju je i devet zračnih atrakcija s različitim preprekama. Prepreke su postavljene tako da postojeća stabla povezuju s dva tornja, a posjetitelji mogu probati i zip-line, spuštanje niz žicu.

Adrenalin staza bit će besplatna posjetiteljima u prvoj sedmici od 16 sati, a nakon toga će se utvrditi termini i cijene.

Vježbu spašavanja na stazi danas je izveo je danas tim Gorske službe spašavanja Novi Grad, a njihova ekipa se pobrinula za sigurnost svih onih koji su željeli proći adrenalinskom stazom.

U videu i fotogaleriji pogledajte kako je danas bilo u Centru Safet Zajko gdje su najviše uživali najmlađi.