{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Tuzlansko more" se priprema za ljeto, građani se već sunčaju na plaži

Piše: A. K./Klix.ba
24.4.2018. u 16:36
382
126
"Tuzlansko more" se priprema za ljeto, građani se već sunčaju na plaži
382
U toku su završni radovi na pripremi kompleksa Panonskih jezera u Tuzli za predstojeću ljetnu sezonu koja zvanično počinje 1. juna.
Svi građani u novoj sezoni moći će uživati u plaži koja će biti veća za tri hiljade kvadratnih metara, ali i novim ugostiteljsko-prodajnim objektima.

Radne mašine trenutno se nalaze u Pannonicinom kompleksu, međutim to grupe građana ovih dana ne sprečava u nakani da posjete tuzlansku "slanu lagunu" te na drugom jezeru, koje je već napunjeno vodom, uživaju u kupanju i sunčanju.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća (JKP) Pannonica Tuzla Maid Porobić za portal Klix.ba je kazao da su trenutno u toku završni radovi na pripremi ovog kompleksa za novu ljetnu sezonu koja počinje 1. juna ove godine, kada će zvanično početi i naplaćivanje ulaza za sve posjetitelje po prošlogodišnjem cjenovniku.

"Imamo sreće s vremenskim prilikama koje nam pomažu u završavanju svih onih velikih radova koje smo započeli. Ove godine proširujemo južni dio plaže na prvom jezeru, a cilj je da dobijemo novih tri hiljade metara kvadratnih prostora, čime će gosti imati veći prostor za uživanje. Mi u špici sezone imamo posjete od 12 do 15 hiljada gostiju", rekao je Porobić.

On je istakao da će ovaj dio plaže krasiti i takozvani "mediteranski zidovi“ te naglasio da će sve posjetitelje u novoj sezoni dočekati i nekoliko novih ugostiteljsko-prodajnih objekata.

Inače, drugo jezero već je napunjeno tehnološkom vodom, dok od sutra kreće punjenje i trećeg jezera. Prvo će sačekati nekoliko dana, odnosno ono će doći na red za punjenje u trenutku kada rekonstrukcija i proširenje plaže budu završeni.

"Tempo je takav da 1. juna cijeli kompleks imamo spreman za otvaranje nove ljetne sezone. Kupanje je zvanično još uvijek zabranjeno, ali je voda apsolutno čista i tretirana je hemijskim elementima. Pojedini građani su već dolazili, nisu mogli odoljeti te su se kupali i sunčali. Moram reći da voda još uvijek nije slana, a mi ćemo je 'posoliti' u narednih nekoliko dana", dodao je Porobić za Klix.ba.

Ove sezone kompleks Panonskih jezera obilježava 15 godina uspješnog postojanja i rada, a direktor JKP Pannonica nam kaže da će ova godišnjica biti obilježena uz prigodan program.

Kompleks Panonskih jezera je građen u nekoliko etapa, a u deceniju i po postojanja i rada "tuzlansko more" koje se nalazi u samom centru grada, je posjetilo 3,9 miliona gostiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: