lifestyle
120

Svjetski dan djeteta: Osvojite gitaru za vaše mališane

Klix.ba
Jeste li znali da se 20. novembra obilježava Svjetski dan djeteta? Ovaj značajan datum proglašen je 20. novembra 1954. u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Tim povodom Klix.ba i Magaza organizuju nagradnu igru u okviru koje možete osvojiti gitaru za vaše dijete.

Pet godina kasnije, 20. novembra 1959. godine, Ujedinjene nacije su usvojile Deklaraciju o pravima djeteta, a 30 godina potom i Konvenciju o pravima djeteta, koju je prihvatila i Bosna i Hercegovina.

Rezolucijom od 14. decembra 1954. godine, Generalna skupština UN-a preporučila je da sve zemlje obilježavaju Svjetski dan djeteta, kao međunarodni dan bratstva i razumijevanja među djecom. Državama je preporučeno da tim povodom organizuju aktivnosti posvećene promovisanju dobrobiti djece širom svijeta.

Instrumenti su pravi način za poticanje razvoja kreativnosti, muzikalnosti, osjećaja za ritam i društvene interakcije kod djece. Magaza je ekskluzivni zastupnik renomiranog proizvođača instrumenata za djecu, kompanije Schoenhut koja postoji od 1872. godine.

Dizajnirani sa namjerom pobuđivanja ljubavi prema muzici već od malih nogu, Schoenhut instrumenti našli su put i do srca profesionalnih muzičara koji su ovim mališanima pronašli mjesta i u studiju i na koncertnim nastupima. Otporni, izdržljivi, a opet iznimno elegantni i dopadljivi, Schoenhut instrumenti idealan su poklon svakom djetetu koje želi više od obične igračke.

Dostupan je veliki izbor klavira, gitara, havajskog instrumenta ukulele, kao i setovi udaraljki. Ukratko, kreativan, bogat, a cijenom pristupačan poklon za školarce, buduće školarce i sve mališane koji pokazuju afinitet prema muzici.

Nagradite svoje vrijedne školarce i radoznale mališane kvalitetnim instrumentima

Da biste osvojili gitaru za djecu u vrijednosti od 99,00 KM, na e-mail [email protected] pošaljite podatke (ime i prezime) i odgovor na pitanje zašto bi ova gitara obradovala baš vaše dijete. Nagradit ćemo najkreativniji odgovor.

Nagradna igra traje do 20. novembra u ponoć. U kontekstu obilježavanja Svjetskog dana djece do 30. novembra 2015. godine Magaza na cijeli asortiman instrumenata Schoenhut nudi popuste od 10 posto do 40 posto.

Od 1989. godine Magaza je najpoznatije i omiljeno sarajevsko odredište za dobru muziku. Najveći i najbolji izbor muzike, muzičkih poklona, suvenira regionalne muzičke zvijezde Dine Merlina, te engleskih modnih brendova Cocorose London i Azuni London te učenje engleskog po Callan metodi, čime je uvrštena među članice British Business Cluba u Bosni i Hercegovini.:

http://www.magaza.com.ba/engleski-po-callan-metodi Sve dodatne informacije na magaza.com.ba i Facebook stranici www.facebook.com/magazadoo