Za neke nema zime
18

Suosnivač Ubera kupio vilu za 72,5 miliona dolara dok se vozači bore za pristojne plate

E.S.
Suosnivač kompanije Uber kupio je vilu za 72,5 miliona dolara u Los Angelesu, dok se vozači u toj kompaniji bore za veće plate.

U Los Angelesu je zabilježen porast broja beskućnika, dok se s druge strane kuće veličine fudbalskih terena prodaju za više od 100 miliona dolara.

Variety piše da su suosnivač Ubera Garrett Camp i njegova partnerica Eliza Nguyen kupili kuću u Beverly Hillsu za rekordnih 72,5 miliona dolara, za koju se vjeruje da je najskuplje prodata kuća u tom kvartu.

To nije bio čak ni najveći luksuzni posao u Los Angelesu kada je riječ o nekretninama.

Dvorac Holmby Hills od 56.500 kvadratnih metara, nekad dom televizijskog producenta Aarona Spellinga, prodat je, prema Los Angeles Timesu, za 120 miliona dolara, što ga čini najskupljom nekretninom u historiji okruga Los Angeles.

Izvanredna prodaja dvoraca dolazi u vrijeme kada se Los Angeles suočava sa sve većom nejednakošću i eskalacijom zabrinutosti u vezi sa stambenom krizom i dramatičnim porastom beskućništva, izazivajući intenzivnu debatu o tome ko će imati koristi od rastuće ekonomije.

Imanje Holmby Hills, poznato kao Manor, koje ima 4,7 hektara, smatra se najvećom porodičnom kućom u Los Angelesu. Izgrađen je 1991. godine za televizijskog producenta Aarona Spellinga i sada ima 123 sobe, prema izvještaju LA Timesa o prodaji, koji još nije objavljen. To je četvrta prodaja od 100 miliona dolara ili više u historiji Los Angelesa.