Sweet Sixteen
8

Sarajevo Wine Weekend: Festival kojem ne možete odoljeti

Nakon dvije godine pauze, prepoznatljivi vinski i gastronomski festival ponovo će se održati.

Naravno, govorimo o Sarajevo Wine Weekendu, koji ove godine slavi svoj 16. rođendan, pa je i tema ovogodišnjeg festivala u skladu sa time.

Sarajevo Wine Weekend - Sweet Sixteen održava se 21.10. i 22.10.2022. godine u Bosanskom Kulturnom Centru u Sarajevu na adresi Branilaca Sarajeva 24 gdje će gosti imati priliku uživati u degustaciji vrhunskih vina, nagrađivanih i ocijenjenih u najpoznatijim svjetskim vinskim magazinima i od strane poznatih svjetskih vinskih kritičara i sommeliera.

Vinarije na Sarajevo Wine Weekend stižu iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Francuske, Španije, Austrije i Italije, a prate ih lokalni i regionalni izlagači delikatesa poput sireva, proizvoda od mesa, neizostavne čokoladne slastice, te ugostiteljski gastro izlagači.

Dugogodišnji prijatelj i partner festivala, NLB Banka d.d. Sarajevo u saradnji sa kompanijom Mastercard, ove godine počastit će svoje klijente koji se odluče posjetiti festival. Tokom dvodnevne manifestacije, svi klijenti banke koji svoju ulaznicu plate NLB Mastercard karticom, dobit će poklon bocu vrhunskog vina jedne od odabranih vinarija.

Već je od ranije poznato da NLB Banka d.d. Sarajevo podržava pozitivne priče, one sa kojima dijele vrijednosti i koje doprinose kulturnom i društvenom razvoju zajednice. Podrška festivalu Sarajevo Wine Weekend samo je jedan od projekata koji je Banka prepoznala, a koji doprinosi razvoju vinskog turizma u BiH . Pokloni u obliku boce vina, za ovu priliku su gesta Banke kojom nagrađuju lojalnost svojih klijenata.

Sve detaljnije informacije su svakako dostupne na društvenim mrežama: Facebook stranici i Instagram profilu festivala.