Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa kako će? kad dnevno moraju napraviti milion selfija i uslikati svoju divnu dječicu koja im služe za samopromociju
Jao a kao prije telefona mame su držale djecu na oko 24/7 nisu nikako skakale po mahali a djeca se sama zabavljala. Glupo je sve moderne mame stavljati u isti koš istovremeno idealizirati mame iz vremena ni po čemu sličnom današnjem. Današnji roditelji, htjeli vi to priznati ili ne, imaju mnogo više izazova kad su djeca u pitanju u poređenju sa našim nanama na pr.
@praznaprica Imaš li ti svoju djecu ili pišeš onako teorijski kao posmatrač?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sumnjam i da je tih 25 minuta....
samo 4 puta više ? ne zvuči realno..
kod nas se djeci umjesto čitanja knjiga puštaju pjesme ace lukasa i cece, zato i jesmo seljačka sredina
da provode i pola sata vidjelo bi se, al ne provode ni toliko
Ni onda ni sada nije bilo čitanja knjiga. To se moglo vidjeti samo u američkim filmovima. Čuvaj mlađu braću i sestre, igraj se s rajom, budi dobar u školi, poštuj starije i slušaj čaču i mater. Kakvo čitanje! Za to sam se uvijek sama pobrinula posuđujući knjige iz lokalne biblioteke.
Ovakve statistike salju pogresnu sliku. Moramo uzeti uobzir cinjenicu da je danas mnogo vise samohranih majki nego sto je prije bilo. To je rezultat raspada zajednice, prije je razvod bio mnogo veci taboo nego sto je to danas. Kada bi ukljucili samo djecu cija su roditelja prisutna siguran sam da bi brojevi sasvim drugaciji bili.
Ma kakvi žene su najgora sorta, pogotovo za jednog tipičnog bosančerosa, pa po 25 ruku da imamo ne bi stigle da obavimo sve što jedan bosančero misli da je ženski posao. Primjer: Tete u vrtiću umiljato govore mojoj kćerkici: pa vidiii kako tebe lijepo spremioooo tata kad je muž tri puta uzastopce ostavi u vrtiću bez da sam ja s njima. Jer tate koje speme za vrtić SVOJE dijete su zaslužili orden a za mame se sve to podrazumjeva.
@AriaScorpio I koja je poenta te izjave?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ja djeci citam sa mobitela. Klix kasni za vremenima. Citanje sa komada drveta je tako 2011 xD
@DedjaI Znam dosta raje da ne vole tako citati. Meni odgovara jer za cijenu jedne normalne knjige ja kupim 3-4. Isplati se ako dosta citas. Plus jos cinjenica da kod nas dosta kniga normalno ne mozes dobiti.
@DedjaI Koja? Jer ovdje u SA je izbor knjiga maksimalno limitiran. Jedine preostale biblioteke su one koje drzi drzava, to znaci da ih trzite ne cijeni dovoljno da bi to bio profitabilan posao. Sto znaci da ih imamo samo na silu. Vremena se mijenjaju, danas ti imas bezbroj aplikacija koje ti daju mogucnost da za mijesecnu clanarinu citas koliko god hoces knjiga. Ovo je u biti isto kao sa taksistima. Trziste ih izbacuje pa zato mora vlada Uber zabraniti da bi stoka nastavila preplacivati.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Isto budale drzimo telefon u ruci 0-24 bukvalno
Kakve knjge? Kad sam imao 8 godina cuvao mladjeg brata, dok je babo isao u kurvaluk.
@DryFisting jao nicka