Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad se sjetim dolaska kuci nakon skole i doceka me nenina resedija..Oj Allahu Jedan si, kakva je to ljepota bila..Da samo ljudi znaju da je resedija bolja od svih Milki Dorina i Galebova zajedno 😊🥰☺️
Neka dobra stara vremena😊
Ašure je najbolja poslastica. Šteta što se pravi samo na određen datum, a ne stalno.
Neecemoo secera buuu, dajte nam recepata za dijabeticare buuuuu. Halo ba, kome se ne svidja preskoci i to je to.
Ja evo napravio dva koraka, nigdje resedije 🤔
Mi smo ovo zvali Đenećija, al sam skoro zaboravio na ovo jelo, hvala na podsjećanju...
Čuj gustina ?
šta je pekmez , i od čega je?
Sedam kašika šečera,rodilo se za dijabetičare....
oj jest mi dosta ovih starih jela kolača...
Pravi li iko Topu, padne li to ikome ikada na pamet osim za ramazan?
Što kažu:"Živjet ćeš duže od mene". Kad je ramazan, i djeca jedva čekaju topu i somune, a kad prođe, nikad, ali nikad nikome ne padne na pamet ni somune da jede, a kamoli da napravi topu. Valjda je poseban ćejf jesti topu i somune uz ramazan. I ja se pitam zašto nikome (barem u mom okruženju), mimo ramazana, ne padne na pamet da pravi topu.
7 kašika šećera??? Jel ovo promovišete da ranije svi zaginemo od srčanog? Za zene zavod za srce ne preporucuje vise od 24grama ZA ČITAV DAN šećera(za muskarce 36), a 7 kasika secera je oko 84 grama šećera. U to vrijeme nase dede i nane nisu ni znale koliko je nezdravo to jelo. Hajd koja baklava i sl kad je bajram 2x godisnje, ali sad i van tih okolnosti pravit ovakva jela koja su tihi ubica...
Najvolim marmelooodu.
Ovo je nase sandzacko jelo, samo ga u sandzaku zovemo lješadija, odatlje mi ovo ada uzimamo
7 kasika secera???????..... neka hvala, taj tihi ubica nas je dovoljno pobio....svi oni koji brinu o sebi bjeze od secera.