Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najbolje krompir prvo kuhati 10 minuta na laganoj vatri, poslije ga ohladiti i staviti u zamrzivač na nekih 65 minuta. Poslije toga se izvadi i stavi u vodu da proključa, ali pazite čim baci ključ vadite krompire. Poslije toga se namažu maslinovim uljem i posol pa opet nazad u zamrzivač. Nakon 42 minute izvadite krompire i stavite na namaten pleh ili na papir za pečenje koji je bar jedan puta korišten za pečenje krompira. Pecite na 220 stepeni 45 minuta i imaćete savršen krompir.
Najbolji recept za kropmir. Oprati krompir i peci u peci na drva (Smederevo zakon). Servirati neoguljen sa prilogom hladne zamjese sira i kajmaka.
Najvaznije je vrsta krmpira - nije svaka za pire npr. ili za peceni krompir. I da, treba ga kuhati petnaestak minuta prije rerne - kome je to mukotrpno neka zvace sta hoce
Znači prvo ga treba otkuhati
Znaci treba mi jedno 2 i po sata da spremim krompir...pa nije plecka
Umjesto sirceta dodajte govedži temeljac. Prijatno
Neču!