Foto: Shutterstock/Klix.ba
Pomfrit u restoranima česo ima mnogo bolji okus nego onaj koji pripremamo kod kuće.
Ako želite uživati u ovoj hrani, nemojte kupovati razne smrznute poluproizvode. Natopljeni su vodom i neće se dobro ispeći. Napravite sami pomfrit kod kuće.
Izaberite dobar krompir, očistite ga i isijecite.
Pripremite hladnu vodu i sipajte u nju malo octa. Zatim dodajte isjeckani pomfrit i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Ovaj postupak osigurava da pomfrit zadržati lijep oblik te će tako imati i pravu strukturu tijekom prženja. Zatim izvadite pomfrit i dobro ga osušite, ne želite da u njemu ostane tekućine.
Stavite krompir u zdjelu, pospite po njemu malo kukuruznog brašna i promiješajte ga dobro. Brašno će ojačati njegovu konzistenciju i ispržit će se bolje, dobit ćete veću hrskavost i zlatnu boju.
Nakon toga je spreman za vrelo ulje.
Možda vas zanima
Gdje dolazi do problema
U kojim profesijama vlada najveća stopa razvoda: Neka od njih su iznenađujuća
Rijedak prirodni fenomen
Pogledajte kako je iz Tuzle izgledala aurora borealis: Magija je večeras vladala nebom
Vezani članci
Spremne za pet minuta