![Foto: Shutterstock/Klix.ba](https://static.klix.ba/media/images/vijesti/b_240414108.jpg?v=1)
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Pomfrit u restoranima česo ima mnogo bolji okus nego onaj koji pripremamo kod kuće.
Ako želite uživati u ovoj hrani, nemojte kupovati razne smrznute poluproizvode. Natopljeni su vodom i neće se dobro ispeći. Napravite sami pomfrit kod kuće.
Izaberite dobar krompir, očistite ga i isijecite.
Pripremite hladnu vodu i sipajte u nju malo octa. Zatim dodajte isjeckani pomfrit i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Ovaj postupak osigurava da pomfrit zadržati lijep oblik te će tako imati i pravu strukturu tijekom prženja. Zatim izvadite pomfrit i dobro ga osušite, ne želite da u njemu ostane tekućine.
Stavite krompir u zdjelu, pospite po njemu malo kukuruznog brašna i promiješajte ga dobro. Brašno će ojačati njegovu konzistenciju i ispržit će se bolje, dobit ćete veću hrskavost i zlatnu boju.
Nakon toga je spreman za vrelo ulje.
Možda vas zanima
Balska haljina i tijara
Jennifer Lopez poput kraljice iz popularne serije: 55. rođendan proslavila u glamuroznom izdanju
Vezani članci
Spreman je za pola sata
Osvježavajući desert za ljetne dane: Napravite jednostavne kocke od limuna
Vrlo ukusni i sočni
Za keksiće od kokosa potrebna su samo četiri sastojka, a spremni su za 30 minuta
Skoro 40 miliona pregleda