Imamo recept
35

Pripremite pomfrit kao iz restorana: Tajna je u jednom sastojku kod prženja

D. J.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Pomfrit u restoranima česo ima mnogo bolji okus nego onaj koji pripremamo kod kuće.

Ako želite uživati u ovoj hrani, nemojte kupovati razne smrznute poluproizvode. Natopljeni su vodom i neće se dobro ispeći. Napravite sami pomfrit kod kuće.

Izaberite dobar krompir, očistite ga i isijecite.

Pripremite hladnu vodu i sipajte u nju malo octa. Zatim dodajte isjeckani pomfrit i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Ovaj postupak osigurava da pomfrit zadržati lijep oblik te će tako imati i pravu strukturu tijekom prženja. Zatim izvadite pomfrit i dobro ga osušite, ne želite da u njemu ostane tekućine.

Stavite krompir u zdjelu, pospite po njemu malo kukuruznog brašna i promiješajte ga dobro. Brašno će ojačati njegovu konzistenciju i ispržit će se bolje, dobit ćete veću hrskavost i zlatnu boju.

Nakon toga je spreman za vrelo ulje.