Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj ko je pisao tekst nije nikad vidio kako se pura kuva. Staviti puru u uzavrelu vodu i ostaviti da kuha u pokrivenoj posudi 40 minuta...? Niste normalni majke mi.
...u pravu je, pura se ne kuha sa poklopcem na posudi,niti se čeka da voda uvri.Vode se ostavi toliko,ne previše,da se pura umjesi.
Jelo siromašnih ? Siromašan čovjek može biti samo u glavi 🤪
Ovu tako reci puru sam probao, necu navesti restoran...znaci veceg krsa od pure nisam probao, em suho, em tvrdo, em neukusno...al sam zato jeo puru sa puterom, malo kajmaka, lukom i suhim mesom...odusevio se!
Ovo na slici ne liči na puru
Jedne prilike, nedugo nakon rata jedna moja komsinica nazvala jednog od proizvodjaca pure (domaci) da ih naruzi kako nema uputstvo za pripremu...covjek s druge strane slusalice je samo rekao...a p ti materina mene si nazvala puru ne znss napraviti...komsinica je spustila slusalicu i smijala se bez daha pola sata :)
Meni je pura najbolja prije fizičke aktivnosti, utaži glad na tri sata a nije teška. Nakon tri sata bi vola pojeo
I ostalo je jelo za siromašne, samo je pizza bila jelo za siromašne a sad obrnuto
Pura je pravo jelo. Jos nakaratas parajiza pored. Ihhh
pura je zakon
Najbolja je sarajevska pur pur pura kad se u nju kajmaka nagura.
Pura s lučnicom 😍 tko nije probao,ne zna šta propušta... Ako budete na Blidinju obavezno to probati
kad imas uspjesan sex sa hanumom hercegovacka narodna uzrecica je ubio sam puru u njoj
Jedino sto hercegovci znaju napraviti jeste izdaja
Pura je i dalje najzdraviji obrok za doručak. Ukucajte palenta zdravlje nevjerojatno zdravo. Tako da nema veze siromasan/bogat
Ova hercegovačka pura nema nikakve veze sa palentom,dva različita jela.
Vala ovo na slici uopšte ne izgleda primamljivo...