Mekan i sočan biskvit
54
Jednostavna slastica kojoj je teško odoljeti: Posno medeno srce je idealno uz kafu ili čaj
Piše: L. R.
Jednostavna čokoladna poslastica (Foto: Shutterstock)
Posno medeno srce je ukusna slastica, čiji je biskvit mekan i sočan. Jednostavno se priprema te je odličan desert uz topli napitak.
Iako se uglavnom preporučuje marmelada od kajsija, možete koristiti neke druge poput marmelade od jagoda ili šumskog voća.
Sastojci koji će vam biti potrebni su:
- 350 grama mekog brašna
- 150 grama šećera
- 150 mililitara ulja
- 350 mililitara mineralne vode
- šest kašika kakaa
- jedna kašika cimeta
- jedna vrećica praška za pecivo
- šest kašika marmelade
- 200 grama tamne čokolade + dvije kašike ulja
Priprema:
Spojite brašno, prašak za pecivo, šećer, kakao, cimet pa dodajte mineralnu vodu i ulje. Dobro umutite pa dodajte dvije kašike marmelade i ponovo umutite. Sipajte u manji kalup dimenzija otprilike 20x30. Biskvit pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Kada je kolač gotov, premažite ga sa četiri kašike marmelade. Ostavite da se kolač ohladi, a za to vrijeme rastopite 200 grama tamne čokolade s dvije kašike ulja. Premažite kolač i ostavite da se glazura kratko ohladi.
Možda vas zanima
Vezani članci