Privlačno odredište
151

Ravnu planinu posjećuju stotine ljubitelja snijega, noćno skijanje velika atrakcija

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Skijaški centar Ravna planina nadomak Sarajeva proteklih dana posjetile su stotine skijaša i ljubitelja snijega koji od ranih jutarnjih sati uživaju u zimskim aktivnostima.

Ovaj centar, koji se nalazi u naselju Gornje Pale, dvadesetak kilometara od glavnog grada BiH, proteklih nekoliko godina postao je svojevrsna atrakcija, kako zbog moderno opremljenog skijališta, tako i zbog povoljnih cijena skijanja.

Glasnogovornica Ski centra Ravna planina Ana Radojković govori nam kako su proteklih dana u funkciji glavna ski staza koja je duga 1.350 metara, gondole i ski liftovi.

"Ski staze na Ravnoj planini su uređene bolje nego ikada do sada. Kombinacija vještačkog i prirodnog snijega omogućila je idealne uslove na stazi tako da je trenutna debljina snježnog pokrivača veća od 50 centimetara. S obzirom da smo ovu sezonu počeli među prvima u regiji, veoma smo zadovoljni posjećenošću. Proteklu sedmicu velikoj posjeti doprinosi i održavanje međunarodnog takmičenja u alpskim disciplinama FIS KUP", kazala nam je Radojković.

Ona dodaje kako se svakodnevno održava noćno skijanje koje je jedno od najvećih atrakcija na skijalištu Ravne planine. Noćno skijanje u funkciji je u terminu od 18:30 do 21:30.

Dnevna karta skijanja na Ravnoj planini iznosi 25 KM, a poludnevna karta 20 KM. Noćno skijanje u trajanju od 20 dana košta 295 KM, a noćno skijanje na jedan dan 17 KM. Sezonska karta za odrasle je 450 KM, a za članove skijaškog kluba 250 KM.

Kako dodaju iz Ski centra Ravna planina, parking je besplatan i ove godine, kao i dječiji ski vrtić.