Putovanja
10

Zvijezda Star Warsa u pustolovinama na najvećem kruzeru na svijetu

Klix.ba
Foto: Royal Caribbean
(Foto: Royal Caribbean)
Za većinu turista istraživanje najvećeg kruzera na svijetu, koji je dug 362 metra, je podvig koji bi mogao potrajati, ali ne i za glumca iz Star Warsa Pipa Andersena.

U stimulirajućem videu od 90 sekundi, talentovani 25-godišnjak pokazuje umijeće penjanja i trčanja dok skače kroz "Harmony of the Seas", prolazeći tako kroz vodene tobogane, bazene i spavaće sobe. Video je napravljen kako bi gledaocima prikazao virtualni obilazak najvećeg kruzera na svijetu koji ima 16 paluba.

Zvijezda filma Star Wars kroz svoje pustolovine na kruzeru prolazi kroz vodeni park, roni u bazenima, izvodi performanse u Briljantin casinu, glumi barmena, penje se po zidovima...

Andersen, koji živi u zapadnom Londonu, nedavno je stekao našao slavu nakon što se pojavio u najnovijem izdanju "Star Warsa: Sila se budi".

Kazao je kako nikada nije vidio ništa slično.

"Kruzer izgleda kao hotel s pet zvjezdica na moru. Kada nisam glumac, bavim se ovakvim neobičnim stvarima, ali ovo područje nije bilo urbano, nego morsko“, rekao je Andersen.

"Svi misle da je ovo najveći svjetski brod, ali on je mnogo više od toga. Ovdje se čak mogu snimati i fimovi“, rekao je Stuart Leven, direktor kompanije Royal Caribbean u čijem vlasništvu je "Harmony of the Seas".

Kruzer može primiti više od dvije hiljade gostiju, posjeduje 23 bazena, 42 bara i salona, više od deset hiljada biljaka i sedam različitih "naselja", uključujući pozorište, spa centar, shopping centar, pa čak i klizalište. Brod se također može pohvaliti brojnim pogodnostima koje uključuju i najviši tobogan na svijetu.