Dubai
0

Zatvoren vidikovac na Burj Khalifi, turisti razočarani

Sarajevo-x.com
Tek mjesec dana nakon otvaranja najvećeg tornja na svijetu, Burj Khalife, osmatračnica koja se nalazi na 124. spratu i pruža pogled od kojeg izgubite dah, u nedjelju je iznenada zatvorena za javnost

AP javlja kako se ne zna pravi razlog zatvaranja popularnog vidikovca u Dubaiju, a u kratkom saopštenju vlasnika iz kompanije Emaar Properties stoji da je problem u "neočekivano velikoj posjeti", ali se u nastavku navode i problemi sa elektrikom.

Turisti, koji su ostali razočarani ovim potezom, blagovremeno će biti obaviješteni kada mogu doći u posjetu osmatračnici najvećeg tornja na svijetu, rečeno je u izjavi čelnika.

Onima koji su već kupili ulaznice bit će ponuđena opcija promjene datuma posjete ili će im biti vraćen novac.

Ne zna se hoće li osmatračnica biti otvorena do 14. februara, kada su mnogi parovi planirali proslaviti Valentinovo na ovom mjestu.

Radovi se i dalje odvijaju na mnogim spratovima tornja koji je otvoren 4. januara, a tu će u martu biti otvoren i prvi hotel kojeg je dizajnirao poznati Italijan Giorgio Armani.

Podsjetimo, toranj Burj Khalifa visok je 828 metara, a ime je dobio u čast lidera susjednog emirata Abu Dhabija.

Posjeta vidikovcu na 124. spratu košta 100 dirhama, što je 27,25 dolara, u slučaju da ranije rezervišete ulaznicu. Ukoliko to ne učinite, ovo zadovoljstvo će vas koštati 400 dirhama (109 dolara) po osobi.