|

Zaputite se u divljinu: Tri destinacije koje će vas ostaviti bez daha

Zaputite se u divljinu: Tri destinacije koje će vas ostaviti bez daha
22
L. K.
28.8.2019. u 13:29
27
komentara
22

dijeljenja
Zaputite se u divljinu: Tri destinacije koje će vas ostaviti bez daha Ilustracija: Shutterstock
Ako ste poželjeli posjetiti pravu prirodu, divljinu koja počinje tamo gdje prestaje tehnologija, selfiji i fotografije s previše filtera, onda na svoju listu budućih putovanja dodajte jednu od ovih lokacija čija će vam ljepota oduzeti dah.
Izgubite se u prirodi i zaboravite na stres dok uživate na čistom zraku pored Karipskog mora u američkoj državi Belize. Kombinacija mora i džungle koja se nalazi nadomak plaža pružit će vam dugo željeni mir i relaksaciju.

Istražujte plaže, džunglu i planine, spustite se niz konopac dug 90 metara u prostrane špilje drevnih civilizacija. Belize broji 273 kilometra od sjevera do juga, što je nevjerovatna činjenica uzimajući u obzir bogati diverzitet ekosistema.

Jugoistočna Aljaska predstavlja raj za sve one koji vole zelena prostranstva u kojima na svakom koraku možete sresti različite životinje. Ovaj dio Aljaske naselile su razne vrste vodenih životinja, te turisti često uživaju posmatrajući ih kako iskaču iz vode i plivaju blizu obale.

Ilustracija: Shutterstock Ilustracija: Shutterstock


Stranica Forbes savjetuje da svoje putovanje započnete u Ketchikanu, historijskom gradiću na Revillagigedo ostrvu, koje se nalazi na sat vremena udaljenosti od Seattlea. U Ketchikanu se prijavite da istražujete maglovite fjordove prije nego se zaputite na Ostrvo princa od Walesa i potpuno se izgubite u divljini. Aljaska nudi mnoštvo zabavnih sadržaja. Možete pecati, uživati u tišini, meditaciji, ronjenju i nevjerovatno lijepim zalascima i izlascima sunca.

Naposljetku, na vašoj listi morate naći mjesta za Dominicu, tačnije Roseau, grad koji se nalazi u ovoj državi. Ako ste uživali gledajući Karibe preko televizije i u filmovima, onda ne morate dva puta razmisliti o odlasku na ovo predivno ostrvo.

Ilustracija: Shutterstock Ilustracija: Shutterstock


Tropski raj u sebi krije nevjerovatne izlaske sunca, kristalno čistu vodu u kojoj ćete uživati ako odete ploviti brodićem, te mnoštvo kitova koje možete posmatrati kroz plovidbu.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...