Putovanja
29

VIP stjuardesa otkrila šta se dešava u privatnim avionima: Striptizete i neprimjereni dodiri

Klix.ba
Bivša VIP stjuardesa Emilia George otkrila je šta se sve dešava na letu u privatnim avionima, te je za britanski Telegraph izjavila kako je prisustvovala raznim bizarnim situacijama u zraku.

"Od večere vrijedne miliona dolara do salate od 700 dolara. Novac nije problem kada možete priuštiti privatni avion. Vidjela sam teretane u avionu, disko sobe sa šipkama za striptiz i zlatno prijestolje", kazala je George.

Tokom rada za bogate i poznate imala je niz nemogućih zahtjeva i želja koje je morala ispuniti. Jedan od njih bio je iznajmljivanje limenog orkestra koji se sastoji od 200 članova kao znak dobrodošlice klijentu, plaćanje računa za taksi 660 dolara kako bi pokupila kavijar, te hitno slijetanje u pola puta kako bi klijenti jeli u McDonald'su.

"Bilo je tu i potpuno ludih zahtjeva poput onog da im poslužim lososa kojem je svirana klasična muzika cijeli život", kazala je.

Sastavni dio posla bili su pozivi na intimnu večeru, neprimjereno dodirivanje i neočekivane posjete u hotelu. Bilo je tu i prosidbi. Jedna vlasnik privatnog aviona tražio je da njegova posada nosi nastrane uniforme, a onaj ko bi odbio bi otkaz nakon određenog vremena.

No, istakla je i dobre strane poput napojnica od 4.000 dolara, poklona koji uključuju skupocjene Rolex satove, Hermesove torbice i VIP karte za razne manifestacije. Ako bi negdje noćili, sobe bi bile u najskupljim hotelima, a večerali bi u najelitnijim restoranima. Nekada bi dobijala i ličnog asistenta i vozača.

Imala je i budžet za uniforme, a nikada nije brinula da li će biti gladna na poslu jer je jela sve ono što i klijenti.

Kvalifikacije koje trebate imati za ovaj posao jeste mnogo strpljenja, da brzo mislite, budete diskretni i budete spremni da putujete bilo kada i bilo gdje. Također, trebate biti spremni na neočekivane putnike poput sokola, mladunčad lavova i majmuna.