Idealan dan
138

Veliki broj posjetitelja uživao na Jahorini i Bjelašnici: Zimskim radostima u novu godinu

Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Jahorina (Foto: M. O./Klix.ba)
Olimpijske planine Bjelašnica i Jahorina prvog dana 2019. godine bile su pune ljubitelja zimske zabave, a posjetitelji su iskoristili prelijep dan za skijanje, bordanje, sankanje, šetnju i odmor.

Prvi dan nove godine je neradni u cijeloj BiH, a građani su to iskoristili kako bi sunčan dan proveli na svježem zraku, odmarajući se od novogodišnjeg provoda.

Posjetitelji, među kojima je i veliki broj stranih turista, u većem broju su tek u poslijepodnevnim satima krenuli na olimpijske planine, što je stvorilo velike kolone na putevima koje vode prema tim planinama. No, još veće gužve su nastale u predvječerje, pri povratku u grad.

Kako javlja reporter portala Klix.ba, hiljade vozila su bile parkirane na predviđenim i nepredviđenim parkiralištima na Bjelašnici, a ništa manja gužva nije bila ni na Jahorini.

Koordinator Ski centra Bjelašnica-Igman Azmir Memeledžija kazao je za Klix.ba da su tokom dana imali veliki broj posjetitelja, da se stvorila velika gužva, ali da su svi bili zadovoljni i da je sve proteklo u najboljem redu.

S obzirom da je i 2. januara neradni, očekuje se da će veliki broj ljudi i sutra na planinama puniti baterije za nove radne pobjede koje slijede nakon kratkog odmora.