{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U zemlji zlatnih hramova: Fotografije najljepših dijelova Burme

20.7.2015. u 22:05
51
23
U zemlji zlatnih hramova: Fotografije najljepših dijelova Burme
51
Od trenutka kada je kročio na magičnu zemlju Burme, fotograf David Heath je bio fasciniran njenom energijom i bojama. Trebalo mu je pet godina i osam putovanja da, kako je rekao, zagrebe samo površinu i uradi fotografije koje će vas oduševiti.
Utopivši se u ritam i kulturu sela koja nikada prije nije posjetio niko od zapadnjaka, neustrašivi istraživač uspio je stvoriti prekrasnu fotoseriju u čast ovoj zemlji koja se drži svoje tradicije, dok prihvata novi moderni svijet.

"Nikada nisam upoznao ljude koji su ljubazniji, humorističniji, elastičniji, prijateljski nastrojeni i otvoreni. Nakon svega što su prošli politički, pristupaju životu s nevjerovatnim smislom za humor. Nevjerovatno su osjećajni i saosjećaju se jedni s drugima, te unose radost u sve što rade. Za razliku od ljudi sa Zapada, oni su vrlo prisutni. Mislim da Budizam ima mnogo veze s tim. Naučio sam i sam mnogo o radosti i sreći", rekao je Heath.

Izdao je knjigu od 248 stranica pod nazivom "Burma: An Enchanted Spirit" koja je fokusirana na odavanje počasti i slavljenje duša koje je pronašao tokom svoje avanture. Također, pažnju je posvetio svom omiljenom mjestu, antičkom gradu Baganu.

"Tamo ima oko 2.000 hramova koji su drugačiji u odnosu na sve ostale i imam osjećaj da sam na drugoj planeti", istakao je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: